Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinarska slavnost na Sveti gori

Jutro (1932): Litija, 14. oktobra.
To nedeljo bo imela Sv. Gora številno druščino. Prišli bodo botri, svatje in ostala najbolj pestra družba, ki bo krstila svetogorsko kočo po predsedniku litijskega SPD g. Ferdu Tomazinu.

Koča je bila zgrajena lani in leži na najlepšem predelu Zasavja. Je nekoliko odmaknjena od ostalega naselja svetogorskega, kar je ravno ena njenih prikupnih vrlin. Planinar uživa pri koči božanski mir, oko pa se mu pase po kamniških in ostalih gorenjskih planinah, ki nudijo zadnjo kulisarijo, pred njimi pa se širijo filmsko zanimive slike. Prednost svetogorske ture pa je tudi ta, da se popotnik prav nič ne ubija po cestah. Najbližji dostop vodi s postaje Save pri Litiji, odkoder so markirane poti speljane po različnih smereh in vse vodijo na Sv. Goro. Vendar je najbližja pot preko Tirne, ki se začenja nad Štamfarjem in traja le 2 pičli uri. Krstna slovesnost bo združena s planinsko veselico, pri kateri bo sodelovala litijska gasilska godba. Ta dan se bodo zbrali na Sv. Gori tudi člani z odborom Ekskurzijskega odseka JUU, ki bodo prisostvovali pomembnemu prazniku, zatem pa bodo zborovali v svetogorski šoli, kjer bodo razpravljali o delovnih načrtih za bližnjo bodočnost. Litijski Fotoklub bo podaril mladi Tomazinovi koči povečano sliko kolavdacijske komisije.
Opozarjamo na nedeljsko svečanost vse naše planinarje, prijatelje zasavskih mikavnosti. Ugodne železniške zveze so iz Ljubljane ob 7.14, potniki obeh vlakov z zidanomoške strani pa bodo dospeli še pravočasno k svečanostim, ki se bodo pričele ob 11. Planinarji, na veselo svidenje!

Jutro, 15. oktober 1932

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti