Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

V Atlanti

PZS: ... na peti tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju vsi naši reprezentanti v polfinalu

Po lanskoletni izvedbi v Boulderju (Kolorado) so Američani letos za izvajalca tekme za svetovni pokal izbrali prestolnico zvezne države Georgia. V sodobnem plezalnem centru se bodo plezalci in plezalke pomerili v dveh kvalifikacijskih smereh. V nedeljo pa se bo šestindvajset najboljših najprej podalo v polfinalno smer, najboljših osem pa še v finalno smer.
Skupno je prijavljenih 72 tekmovalcev in tekmovalk. Med njimi tudi vsi favoriti za najvišje uvrstitve v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Na tekmi bodo nastopili štirje slovenski predstavniki. Javnost največ pričakuje od Mine Markovič. Ptujčanka po štirih letošnjih tekmah vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala. Druga slovenska predstavnica na tekmi bo Maja Vidmar, ki je letošnjo sezono ne gre vse po načrtih. Tudi njeni cilji so seveda visoki, kar pomeni najmanj uvrstitev v finale. V moški konkurenci nas bosta zastopala najboljša posameznika iz zadnjega svetovnega prvenstva v Parizu Urban Primožič in aktualni mladinski svetovni podprvak Domen Škofic. Njun osnovni cilj je uvrstitev v polfinale, potem pa se z optimalnim nastopom poizkusiti uvrstiti med osem najboljših plezalcev, kar bi bil za mlada plezalca, ki še pridobivata izkušnje na tekmah najvišje ravni, odličen rezultat.

Selektor reprezentance Simon Margon je pred odhodom za PZS povedal: »Zaradi prenatrpanih urnikov tekmovalcev (tudi trenerjev) trenutno nimamo reprezentančnih treningov, zato o kakšnih posebnih podatkih o formi težko razpolagamo. Mina se po poškodbi vrača nazaj. Izgubila je kar nekaj pomembnih treningov v času pred Parizom, vendar je zagotovo že pripravljena, da vnovič stopi na zmagovalni oder. Maja trenutno sicer ni najboljše pripravljena, vendar vsekakor precej bolje, kot kažejo trenutni rezultati. Nekako ne najde pravih tekmovalnih občutkov v smeri. Sama pravi, da s psiho nima težav in da se na nastop dobro pripravi, vendar se ji vedno znova dogajajo napake med samim nastopom. V kolikor bo sposobna odplezati na meji svojih trenutnih sposobnosti, jo lahko zopet pričakujemo med najboljšimi. O Urbanu in Domnu trenutno sam nimam nobenih posebnih podatkov, še naprej vztrajno trenirata in poizkušata odpravljati napake iz prejšnjih nastopov.«

Rezultati kvalifikacij (IFSC): v polfinale gre 26 najboljših
V moški konkurenci je kar devet najboljših tekmovalcev sveta na prvem mestu, vsi so preplezali obe kvalifikacijski smeri. Pri ženskah pa si poleg Mine in Maje prvo mesto delita še Francozinji Charlotte Durif in Hélène Janicot.

Zdenka Mihelič

29.09.2012

Program Atlanta 2012
(po lokalnem času = 6 ur za slovenskim)

Sobota, 29. september
11.30 kvalifikacije - moški, ženske

Nedelja, 30. september
12.00 polfinale (moški, ženske)
17.45 finale (ženske, moški)

Ogled tekme v času tekmovanja na IFSC TV.

Do konca SP v težavnostnem plezanju so še štiri tekme:
Xining (KIT), 12.-13. oktober
Mokpo (KOR), 20.-21. oktober
Inzai (JAP, 27.-28. oktober
Kranj (SLO), 17.-18. november

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti