Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Delavnica o

TNP: ... jadralnem padalstvu in športih na vodotokih bo v sredo, 3. oktobra

Javni zavod Triglavski narodni park je skladno z določbami Zakona o Triglavskem narodnem parku v juliju 2012 pripravil osnutek načrta upravljanja. Načrt upravljanja je programski dokument, v katerem se določijo razvojne usmeritve ter načini izvajanja varstva, rabe in upravljanja. Ker bo imel načrt upravljanja TNP pomemben vpliv na življenje in delovanje v parku, želimo k njegovi pripravi pritegniti vse ključne deležnike in zainteresirane prebivalce narodnega parka.

Vabimo vas na delavnico o režimih izvajanja jadralnega padalstva in vodnih športov, kot so opredeljeni v osnutku Načrta upravljanja Triglavskega narodnega parka, ki bo v sredo, 3. oktobra, od 16.30 do 19. ure.
na upravi Javnega zavoda TNP, Ljubljanska cesta 27, Bled.

Celotna objava na TNP >>> 

/.../ Da bi lažje pripravili dogodek, vas prosimo, da najkasneje do 1. 10. svojo udeležbo potrdite na: ales.zdesar@tnp.gov.si (04 578 02 38) ali katja.novak@tnp.gov.si (04 578 02 34).

Več o vsebini Načrta in postopku priprave: Načrt_upravljanja_TNP

Triglavski narodni park  27.09.2012 


Razlaga k objavi in komentarjem
G-L, 27.09.12:  Prepoved lednega plezanja v TNP
/.../ Na hitro bi se dalo iz osnutka načrta upravljanja sicer razbrati, da gre za prepoved, vendar pa temu niti pod razno ni tako. Prepoved lednega plezanja bi se lahko zgodila le izjemoma na določeni lokaciji (v območju mirne cone), če bi se ugotovilo, da dejavnost lahko ogrozi nemoteno opravljanje osnovnih življenjskih funkcij živali prostoživečih vrst ali se ohranjajo varstveno pomembni habitati in habitatni tipi. 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46085

Novosti