Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Veseli Štajerc

Mountain dessert: Serija prvenstvenih vzponov se nadaljuje - Tokrat so plezali pred Logarsko dolino

V jeseni, ko zgodnji sneg pobeli vrhove in ko prva zmrzal vseka v premražene roke, je še kako pomembna prava izbira stene za jesensko poplezavanje.

Ni ga čez občutek svobode v vertikali, kratka stena v prijaznem sončku, ne v pripeki, saj takrat vsi dobro vemo kako lije, pa dehidracija, pa volje ni prave … Zdaj na pragu jeseni je vse drugače. Ta prava temperatura, veselje, dobra skala, prijatelji, nad nami tam v daljavi pa prvi zasneženi vršaci, fantastična kulisa, ki je ne pozabiš kar naslednji dan.

Pa smo šli, trije, kam drugam kot v Klemenčo peč pred Logarsko dolino Desno od smeri Paranoik, v odlični skali in lepem ambientu, smo splezamo novo smer Veseli Štajerc.
Je popolnoma opremljena s svedrovci in nekaj klini. Čudovito, priporočam obisk.
Konec tretjega raztežaja smo na levi strani - nevede - naleteli na linijo svedrovcev; zdaj vemo: lansko leto jih je navrtal Samo Supin za morebitno prvenstveno smer (na skici označeno z rdečimi križci)

Klemenča peč: prvenstvena Veseli Štajerc (VII, A0/IV-VI, 200 h, 6 h) prvi preplezali 15. septembra 2012: Janko Oprešnik, Tomaž Brglez in Robi Krapše

Kategorije:
Novosti ALP PrV SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46161

Novosti