Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Dobra ocena za planince

Gorenjski glas - Simon Šubic: Policisti gorske enote v nedeljskem patruljiranju po Julijcih niso imeli večjih pripomb čez planince.

Bled - Policisti gorske enote izvajajo preventivne aktivnosti v gorah tudi letos poleti, ko se za aktivno preživljanje prostega časa v sredogorju in visokogorju odloča še več ljudi kot ponavadi. Povečan obisk gora namreč ponavadi (ne nujno) prinese tudi več dela za gorske reševalce. Minulo nedeljo sta se tako gorska policista skupaj z nadzornikom Triglavskega narodnega parka in tržnim inšpektorjem podala v Julijske Alpe, natančneje po poti Mrzli Studenec-Debela peč.

Njihov namen je bil planince seznaniti z nevarnostmi v gorah in jim svetovati, kakšna je pravilna oprema gornika, kako se naj varno gibljejo in podobno. Poleg tega so pri planincih in tudi skrbnikih planinskih koč ugotavljali morebitne kršitve javnega reda in miru, kršitve s področja varstva okolja in obveščanja v primeru gorskih nesreč ter kršitve Zakona o Triglavskem narodnem parku. Nameravali so preveriti tudi psihofizično stanje pohodnikov in ustreznost njihovega izbora planinske poti. A marsikaj je ostalo le pri namerah, saj so ugotovili, da se obiskovalci gora obnašajo vse bolj vzorno. »Po današnjem dnevu lahko le ugotovimo, da so planinci vse bolj ozaveščeni in primerno obuti, tako da danes kljub velikemu obisku gora ni bilo treba prav nikogar opozoriti ali mu svetovati, naj se raje obrne proti dolini,« je po vrnitvi na blejsko policijsko postajo povedal gorski policist Primož Kuhar. Kot je pojasnil, so preverili tudi upoštevanje režima parkiranja na izhodiščnih točkah in v zvezi s tem izdali en plačilni nalog. V sredogorju so srečali tudi precej gobarjev, od katerih pa nihče ni presegel zakonsko dovoljene mase nabranih gob.

Simon Šubic

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45944

Novosti