Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Pohod na Lovrenška jezera

PD Lovrenc na Pohorju (letos že 18.) organizira v soboto, 11. avgusta, v okviru Jezernikovih dnevov in občinskega praznika

Lovrenška jezera so šotno barje na vrhu Pohorja, kjer se med ruševjem zrcalijo manjša jezerca. Mahovita šotasta tla, plazeče borovje, čokate, z lišaji porastle smreke in razmetana jezerca so značilnosti tega dela Pohorja, ki si jih je vredno ogledati.

Tudi tokrat ga bomo organizirali kot množični pohod s posebnimi oznakami poti, kar bo planincem omogočilo samostojno hojo, brez posebnega vodnika.
Start pohoda bo zjutraj med 7. in 8. uro pri Kulturnem domu Jožeta Petruna v Lovrencu, kjer bodo udeleženci lahko dobili dodatna navodila za pohod.
Startnina 6 € za odrasle in 3€ za otroke vključuje majico in malico.

Pot bo pohodnike vodila mimo hribovskih kmetij do Lovrenških jezer. Po njihovem ogledu bo na obrežju Jezerca, uro hoda pod Lovrenškimi jezeri, predvidoma ob 13.30 kulturni program in tolpa malica.
Od Jezerca se bo nadaljevalo preko Pruha do Okrepčevalnice Sgerm, kjer bodo mnogi radi posedeli v Jezernikovi sobi, ostali pa se po bodo po označeni lokalni cesti vrnili na izhodišče pohoda.

Organiziran bo tudi avtobusni prevoz za krajšo varianto pohoda (Mašin žaga - Lovrenška jezera - Jezerc). Odhod avtobusa ob 10. uri izpred Kulturnega doma, odhod z Mašin žage ob 10.30. Stroški prevoza in startnina so 12 € za odrasle ter 6 € za otroke do 15. leta. Prijave do zasedbe avtobusa pri vodji pohoda.

Informacije in prijave: vodja pohoda Lovro Paradiž (041 794 223 med 16. in 21. uro) <> www.lovrenc.si/pd/.

Pojte z nomi, še zmirom smo se meli fajn!

Lovro Paradiž 

...08.2012

Fotografije: Anžej Bečan 

Kategorije:
Novosti POH SLO Vse objave
Značke:
novosti pohod

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti