Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zillertal, Debela peč

AO Jesenice - Matic Košir: Z Neli sva si šla malo pogledat tirolski granit in domačo steno ...

Prejšnjo soboto sva se odpravila v Zillertal. Prispela sva v dež. Zjutraj je še malo rosilo a sva šla vseeno frikat. Meni je v drugem poizkusu uspelo preplezati smer Wolla Bolla (7b+), ki je do sedaj moja najtežja smer. Gre za delikatno plezanje v 80-85 stopinjski plati po malih kristalčkih. Zvečer sva malo počivala in upala da se bodo večje stene posušile.

Zjutraj je bilo še vedno vse mokro, zato sva šla bolderirat. Jaz sem na flash uspel v fb6c+ prečki, Neli pa je tudi zlezla prvi malo težji bolder (ista prečka stoječi štart). Malo utrujena sva videla dva v neki steni in sva šla takoj pogledat. Zlezla sva smer Wasser platten (6/3, 170 m), ki spodaj poteka po strmi plošči na trenje, po prvem cugu se pa toliko položi da se da hodit. Popoldne sva šla pa še malo na bolderje, kjer mi je uspelo na flash preplezat Distance (fb7a). Neli se pa še ni mogla odločit ali ji je balvaniranje všeč ali ne. Zvečer sva šla pa še pogledat še pod najbližjo steno in sva videl,a da čez smeri lažje od 9- tečejo slapovi. Zato je bil zadnji plezalni dan spet namenjen frikanju in bolderjem.

Rahlo utrujena zjutraj nisva lezla pretežkih smeri, drugače je bilo pa popoldne, jaz sem zlezel še le svoj drugi 7a+ bolder, Neli pa je končno postalo malo bolj všeč bolderiranje. Ker potoki ki so tekli čez stene niso zgledali nič manjši in ker je spet deževalo sva v sredo odšla domov.

Po enem dnevu pavze pa je bil spet čas za domače hribe. Odšla sva v Parižanko, ki je res super smer, strma in konstantna z odlično skalo. Ker sem pač štor se mi je ratalo spet tako porezat po prstu da imam sedaj prisilno pavzo, ker nočem da se mi rana še bolj odpre.

Matic Košir

29.07.2012

Kategorije:
Novosti ALP PLE SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti