Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kradljivci se selijo

in očitno delujejo vse bolj organizirano - Javljanje policiji očitno ni dovolj, dobiti jih morajo "na delu"

Na spletu je najti vse več sporočil:

AO Kranj - POZOR! Vse pogostejši vlomi v avtomobile v Preddvoru
Pred kratkim smo na spletu zasledili opozorilo naše pripravnice o vlomih na parkirišču pod plezališčem v Preddvoru (Nova vas). Takole se glasi:

"Danes (sreda, 18. 07.) okoli 17. ure sva bili očividki pripravi na vlom v avtomobile na parkirišču plezališča Preddvor. Nepridiprave (5 zapečenih cig...) sva s svojo prisotnostjo odgnali, tako da danes niso vlamljali. Bodite pozorni na belo Škodo Octavio karavan, LJ-E7..N! Poklicali smo tudi policijo, vendar dokler jih ne dobijo pri samem dejanju, ne morejo nič ..."

Opozorilo naj bo v opomin vsem, ki se odpravljate plezat v Preddvor, da v avtomobilih ne puščate dokumentov in drugih vrednih stvari. V izogib nastanku škode na avtomobilih pa bi bilo še najbolje, da puščamo avtomobile odklenjene (slednje naj vsak presodi sam). Verjetno se bodo vlomi še ponavljali, zato gre tudi razmisliti o kakšni zasedi, kjer bi dokumentirali samo dejanje in ga lahko nato prijavili policiji.

AO Železničar: Nepridipravi v Preddvoru 
V nedeljo so nam v Preddvoru iz denarnic v avtu pobrali gotovino. Problem je nastal, ko smo hoteli dati za pivo in so bile denarnice prazne. Vse pustijo, kot je bilo ...

AO Kranj: Sezona vrtcev in Ciganov
Kot se moramo skoraj vsako zimo ponovno spomniti, da so ledene sveče, ki visijo s streh, lahko nevarne, ni odveč, da se spomladi spomnimo na povečano živahnost Ciganov na parkiriščih za plezalne vrtce in kasneje za dostope. Danes so poskušali operirati v Črnem Kalu. Ker pa je kriza in so delovna mesta vedno bolj zahtevna, so se na posel dobro pripravili. Zdaj, ko imaš lahko poljubno registrsko tablico, nočejo biti več Dolenjci, ampak so se pripeljali s starim Meganom z jeseniško oznako (številke so sicer malo zamazali in tudi del KR, tako da je na prvi pogled izgledal KP). Prvi, ki je paradiral okoli, je imel sexi blond lase in belo napudrano kožo. Vendar je za vse zmanjkalo barve, ostali v avtu so bili dobro zapečeni. Ko so ugotovili, da maškarada ni uspela, so se pobrali (verjetno kam drugam).

Hribi.net: Vlomi v avtomobile
/.../ Meni pa so vlomili v avto v sredo na planini Javornik. Motil jih ni niti alarm, ker so brskali tudi po prtljažniku, odnesli niso nič, so pa poškodovali vrata in prerezali gumo nad vrati.Tako, da po uspešnem potepanju po Debeli peči in Brdih so nam malo popestrili dan.
/.../ Krasti so začeli kot srake, tako v gorah kot tudi v dolini. Pri nas na Pržanju so pred mojim prihodom domov, na dan, ko je divjala dežna ujma, ponoči cigani odnašali vse okoli hiše.Celo vlomili so v hišo soseda in odnesli vse kaj vrednega, denarnico z dokumenti in celo ključ od avta. Naslednji dan so kriminalisti še pogledali po sosednjih parcelah, če je cigan vsaj dokumente kje odvrgel. Pri nas so ob garažnih vratih odvili vijake steklenega pokrova luči in odvili sijalko, da ni več svetilo. Še dobro pa, da je takrat soseda, ki ponoči večkrat ne spi, čez okno nahrulila vlomilce (ne vedoč, ker je shizofrenično bolna) in zaloputnila polkno, tako da so jo le ti popihali. Sedaj tudi železa ni več ob odvozih, zato kradejo kar vse po vrsti. Zaklepajte vse in zapirajte čez noč okna, vrednih stvari pa ne puščajte na vrtu.
/.../ Zahvaljujem se Davu Karničarju, ki je obvestil policiste in s tem pregnal tatove, ki so vsem po vrsti vlamljali v avtomobile na parkirišču pod Češko kočo. Žal so bili nekateri ob denar, nekateri pa smo jo odnesli brez posledic.
+ No in to je lep znak policiji, da naj bo na teh parkiriščih večkrat prisotna ...
Včasih je bilo vsaj meni nepredstavljivo, da bi se na planinskih izhodiščih dogajalo kaj takega ...
+ Kolikor je meni znano, je letos močno v porastu število vlomov v avtomobile na planinskih izhodiščih, tako da vsem v opozorilo: ne puščajte ničesar na sedežih (vidnem mestu). Ta dva policaja, ki ju omenjate zgoraj, naj bi imela tisti dan za 6 ur dela na Jezerskem, ker je bilo toliko vlomov.
+ V vednost in ravnanje: 16. 6. so mi na zadnjem parkirišču V Koncu pod Skuto iz avta iz denarnice pobrali ves denar, vse ostalo (kartice, dokumenti) so pustili na miru. Možno, da sem pustil avto odklenjen, ampak toliko o poštenosti planincev in v svarilo naslednikom v tem sicer prelepem koncu.
+ Nič takega, žal. Mislim na kraje in vlome v avtomobile. Že kar nekaj let zapored ista zgodba. In več ali manj na enih in istih krajih. Krade pa se izključno gotovina, ker četudi jih, lopove, policija dobi, pa jim dokaži, da denar ni njihov. Med vlamljanjem pa jih bo težko ujeti, so preveč prebrisani.
Drugega ni, kot da ničesar ne pustiš v avtu. Nikjer nič ne skriješ, ker najdejo vse! In če ti vseeno vlomijo, ti edino kasko, če ga imaš, pomaga, da škoda ni prevelika.
 

Poškodbe na avtomobilu, v katerega je bilo vlomljeno 18. julija 2012 na Jermanci. V avtu ni bilo nič vrednega, kar bi vlomilci odnesli ...


Policija.si/G-L - 13.07.2012: Preventivne aktivnosti policistov ... Komentar: Bi bilo fajn, če bi policisti tudi preverjali parkirišča, ker se je letos že precej razpaslo vlamljanje v avtomobile.

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46085

Novosti