Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Pohorski lonec

Janko Oprešnik - Zumba in Tomaž Berglez (oba AK Slovenska Bistrica) sta v soboto, 30. junija 2012, preplezala novo smer v Steni.

Vstop je med variantama Slovenske - Skozi kamine in Kamini desno od macesnov - poteka pa naravnost navzgor po stebru čez velikanski previs/streho in se priključi Belim platem, nadaljuje po sredini njih naravnost navzgor čez do izrazite previsne strehe, pod njo preči malenkost levo in čez na dobro stojišče.
Od tu malo desno navzgor v izredno krušljiv žleb tik ob razu ogromnega stebra – 60 metrov levo gre smer Mimo črnega stolpa – dva raztežaja navzgor.
Naprej se stena nekoliko položi vse do vršne glave, kjer sta prvenstvenika smeri Mimo črnega stolpa zavila levo iz stene; škoda, kajti v vršni glavi, ki jo je za dobre tri raztežaje – po rampi in kaminih ter počeh, naju je pričakalo izredno lepo ne pretežko plezanje v kvalitetni in čvrsti skali prav do možica na vrhu stene - čisti užitek.

V smeri, ki sva jo imenovala Pohorski lonec so ostali štirje klini, ocenila pa sva jo VI /V+, IV–III, dolga je 800 metrov, plezala pa sva (aktivnih) 9 ur.

P.s.: Velja pa dodati, da ocena sama ne predstavi vse resnosti vzpona!

Vse gradivo je pripravil Janko Oprešnik - Zumba


Ta prvenstveni vzpon smo že omenili v objavi Aktiven vikend (06.07.2012)

 

  

Kategorije:
Novosti ALP PrV SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46145

Novosti