Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Vrnitev odpisanih

AO Cerkno: Že, ko smo plezali Cerkljansko smer, so mi pogledi uhajali desno v bel steber, ki se pne vzporedno desno ob velikem kaminu, po katerem je speljana smer Treska in hudega vremena. / Dodana shema smeri

Ta steber mi ni dal miru in tako sva včeraj (7. julija 2012) z Jožetom Makucom znova stala pod steno.

Pravzaprav sva pričakovala kar nekaj težav, pa se je izkazalo da teh nisva dočakala. Bela barva skale tudi tokrat ni izdala in potegnila sva odlično smer, v odlični skali. Smer poteka po izrazitem stebru, v glavnem po njegovem razu, prehodi so naravni, logični in lepi, težave pa ne prestopijo četrto stopnjo.
V spodnjem delu je steber navpičen, v četrtem raztežaju pa se položi in se izoblikuje v raz, ki ga iz doline niti ne slutiš. Vztrajno se ga držiš do vrha in tu težave ne presegajo tretjo stopnjo.
Po grebenu te čaka še dobrih 200 metrov plezarije in tako stojiš na vrhu Bavškega Grintavca in ti nič ne manjka. Odlična smer in odlična tura.
Sicer je naju čakal še siten sestop po PP in dolga pot v dolino, pa to je že itak del alpinizma, ki mi ni bil nikoli odveč.

P.s.: ime smeri ne namiguje na to, da sva ljubitelja nekdaj zelo gledane junaške TV serije, temveč da se je po dveh letih Jože vrnil nazaj v svet zahtevnejših sten in prvenstvenih smeri. Tako se je nazaj združila naveza, ki je že imela kaj pokazati in še ni rekla zadnje besede. Idej je več kot dovolj.

Rado Lapanja

08.07.2012

AO Cerkno/G-L, 08.07.12: Cerkljanska smer

Kategorije:
Novosti ALP PrV SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46085

Novosti