Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Brana - Vojkina (V+/V, 460 m)

Primož Lavrič: Ker se nama je nazadnje z Alenom ta smer izmaknila, sva to z Maretom popravila na včerajšnjo vročo nedeljo. Že sam dostop je precej zanimiv.

Začneš po poti čez Žmavcarje nato pa, ko prideš ven iz gozda, zaviješ čez melišče v desno, prečiš trave in se na koncu spustiš v Kotliško grapo. Po grapi se vzpenjaš še približno 400 metrov. Preplezati je potrebno par skokcev nekje do II. težavnostne stopnje. Začneš po izpostavljeni gredi v desno in ko se le ta prekine, urediš varovališče (klin). Sledi izpostavljena prečnica v desno, ki jo je treba na začetku poplezati nekoliko navzdol. V prečki tiči en klin. Tu pa je klinov tudi konec. No še eden je nekoliko višje, precej slab. Vmesno varovanje se da odlično urediti z metulji (zabila nisva nič), sidrišča sva več ali manj nabijala.

V smeri sva pustila en klin. Skala je dobra, pa še zahodna stena je, tako da sva večino smeri plezala v senci. Izstopiš levo ali desno od slikovitega okna. Sestopiš lahko po Bosovi grapi ali pa (če imaš željo po mrzlem pivu) tako kot midva, po travah proti Brani do markirane poti in na Kamniško sedlo ter nato v dolino. Imela sva se fajn pa še nekoliko sva se spoznala z novo steno v kateri še nobeden od naju ni plezal.

Primož Lavrič

Kategorije:
Novosti ALP SLO Vse objave
Značke:
ALP novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46093

Novosti