Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Plezanje na Korošici

Albin Simonič: Za mano je zelo lep športno plezalni tabor ŠPO Celje - Korošica 2012.

V plezališče, na katerega sem najbolj ponosen, da sem ga v zadnjih devetih letih uspel opremiti, sem tako peljal že svojo tretjo generacijo mladih plezalcev.

Korošica, predvsem kraj kjer odplavam od vsakdanjega hitenja v povsem drugačen svet. Bilo je veliko dela, predvsem pa lepih trenutkov od odkrivanju novih linij v čudoviti skali, lepih večerih v domači koči, pri oskrbnici Mojci, lepih jutrih na Ojstrici ...
Velikokrat sem bil sam, veliko pa je bilo z mano tudi mladih in starejših plezalcev, prijateljev. Tokrat je v soboto v sklopu alpinističnega tabora Pipa miru pokazal in povedal nekaj svojih zgodb Marko Prezelj. Krasno predavanje in rdeča nit ljudje, ki jih srečujemo.
Na Korošici so z mano plezali najprej Jože, Mitja, Izi, Matjaž, brat Franc, Zdravko, nato naša Anja in Vnukova Anja in Tim. Nekaj odličnih daljših linij sem preplezal z Lukom in Puhijem. Ta vikend pa so bili z mano moj Gal, Jan, Lan, Martina, Tina, Ines, Iva, Ivo, Dušan ... In spet je bilo krasno.

Vedno pa se srečam s vprašanjem, zakaj pa ima ta smer takšno ime. Vsako ime, ki ga dam ima nek pomen. Seveda, večina samo zame. Nekaj pa jih bom omenil, da se bom še na stare dni lahko spomnil, po čem sem jih poimenoval.

Vsak začetek je težak. Opremil sem jo že kar pred nekaj leti, preplezati pa je kar nisem uspel, tako jo je pred dvema letoma Luka. In tudi dal ustrezno ime. Bistvo smeri je v zahtevnejšem začetku.

Celotna objava na Albin Simonič >>>

 

Kategorije:
Novosti PLE SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45944

Novosti