Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Koncert: Ledine 2012

PD Kranj - Tine Marenče: Planinsko društvo Kranj v sodelovanju z vrhunskimi mladimi izvajalci klasične glasbe v soboto, 23. junija, ob 12. uri pri Kranjski koči na Ledinah nad Jezerskim


NEPOZABNO GLASBENO DOŽIVETJE NA LEDINAH

Tisti, ki redno zahajamo v gore, radi poudarjamo, da je planinstvo kompleksna dejavnost, ki združuje zelo različne ljudi. Kljub temu da nam je ljubezen do gora skupna, gore vsak od nas doživlja na svoj način. Nekateri v njih iščemo predvsem mir in oddih od vedno bolj 'norega' tempa življenja v dolini, drugi svobodo gibanja in športne izzive, tretji pa navdih za umetniško ustvarjanje.

Gore so mogočne in večne, zato so doživetja, ki smo jim priča, ko se jim popolnoma prepustimo, mnogo intenzivnejša kot v dolini. Tega se zavedamo tudi v Planinskem društvu Kranj, zato smo se z veseljem odzvali na zanimivo idejo novega oskrbnika Kranjske koče na Ledinah, Franca Beguša, da ob otvoritvi letne sezone na Ledinah pripravimo koncert klasične glasbe. Verjamemo, da bo to za vse planince ter ostale ljubitelje gora in klasične glasbe nepozabno doživetje, saj je divji amfiteater Jezerske Kočne ambient, ki bo koncertu zagotovo dodal svojevrsten pečat.


V svet večne klasične glasbe največjih svetovnih skladateljev, J. S. Bacha, F. P. Schuberta, C. M. von Webra, L. van Beethovna in P. I. Čajkovskega, nas bodo popeljali:
Mojca Menoni Sikur – violina,
Božena Angelova – violina,
Gea Pantner Volfand – viola,
Martin Sikur – violončelo,
Tilen Artač – violončelo,
Mate Bekavac – klarinet,
Aljaž Beguš – klarinet.

Gre za vrhunske mlade glasbenike, med katerimi s prepoznavnostjo doma in po svetu še posebej izstopa Mate Bekavac. Koncert bo povezoval imitator Tilen Artač, dobro poznan po vlogah psihologinje Ifigenije in Mirka Serpentinška.

Planinski pozdrav in se vidimo na Ledinah!

Foto Marko Vidali, Tine Marenče

...06.2012

Kranjska koča na Ledinah

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46112

Novosti