Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Alpinistične novice – 05.12.1975

Občinski poročevalec Domžale (1975) - Slavko Šikonja: Letošnjo pomlad je AO Kamnik razpustil svoji sekciji v Domžalah in Mengšu.

Tako smo bili prisiljeni ustanoviti svoj lastni alpinistični odsek, ki deluje pri Planinskem društvu Domžale. Odsek je bil zelo aktiven, kar kažejo tudi posamezne številke. Skupno smo letos preplezali 266 smeri vseh težavnostnih stopenj. Poleg tega smo se udeležili tudi posameznih plezalnih taborov, kot je bil prvomajski tabor v Pakletnici. kjer smo preplezali kar 36 smeri. Poleg tega smo bili v Centralnih Alpah in se povzpeli tudi na najvišji vrh Evrope, na 4810 m visoki Mont Blanc in preplezali še 23 smeri v Poljskih Tatrah.
V jeseni smo se zbrali na skupni turi na Okrešlju in s tem zaključili letno plezalno sezono. Če pregledamo vse pomembnejše plezalne vzpone, lahko ugotovimo, da smo tudi letos v jugoslovanskem merilu dosegli zavidljive uspehe. Pri vseh teh vzponih so sodelovali naslednji člani alpinističnega odseka: Franci Vrankar, Miro in Janez Šuštaršič, Matjaž Veselko, Rado Iglič, Stane Klemene, Milan Jazbec, Miro Štebe, Slavko Šikonja, Marička Škrlep, Marko Hrovat in Štiftar.
Med posameznimi vzponi je bilo tudi več prevenstvenih. 2. Oktobra se je začela alpinistična šola, ki bo trajala vse do spomladi.
Prvič v zgodovini PD Domžale se je član tega društva udeležil himalajske odprave in sicer VI. JAHO na Makalu. To je bil znani plezalec Stane Klemenc in bomo o njegovih doživetjih še pisali v našem glasilu.

Slavko Šikonja
Občinski poročevalec Domžale, 5. december 1975
 

Kategorije:
Novosti ALP SLO Vse objave
Značke:
ALP novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti