Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 29.05.12

Zmerna aktivnost.

V hribih se od prejšnega tedna aktivnost ni kaj povečala, predvsem zaradi nestabilenga vremena ter snega, ki še vedno leži po stenah ter v grapah. Kljub temu so bili že opravljeni vzponi v praktično kopnih razmerah v Steni in sicer sem zasledil vzpon v Kratki Nemški smeri. Preko meje z našo severno sosedo so člani AK Ravne v sklopu priprav prihajajoče odprave na Broad Peak opravili vzpon po Pallavicinijevem žlebu na najvišji vrh Avstrije. Zadnja leta vse več slovenskega obiska doživlja Maroko in dolina Taghia, ki je odlična plezalna destinacija. Tokrat so jo preko prvomajskih praznikov obiskali člani AO Celja, na cigar strani se nahaja reportaža. V naših hribih se nadaljujejo vzponi po pretežno južnih stenah in sicer so plezalci aktivni v Koglu, Vežici, Staničevem vrhu, Novem vrhu, JV steni Nad Šitom glave, Novem vrhu…

Odličen vzpon pa je v veliki Osapski steni uspel Andreju Ercegu (AO Črnuče) in sicer v Magični gobi (7c, 140 m). Uspešnemu vzponu na pogled so botrovale kot sam pravi že nekajkrat preizkušene metode treninga: ponovno “malanje stanovanja”. Čestitke!

V teh dneh sta se iz Aljaske vrnili še dve mini odpravi. Nekaterim fantom je malo zagodlo zdravje in smola, vendar so kljub temu uspeli splezati nekaj kvalitetnih smeri. Več bo sledilo v poročilih odprav v prihodnjih dneh.

Bor Šumrada 

Doslej (po)objavljene Alpinistične novice 
pa izpis objav:

o alpinizmu | o odpravah ipd.| o prvenstvenih


V Palavicinijevem ozebniku, foto: Andrej Gradišnik

Značke:
ALP AN novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti