Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Na občnem zboru

Jutro (1932): ... kamniške podružnice SPD je bil osvojen predlog odbora, naj se iz kredita, ki je preostal ob zaključku poslovnega leta, izvršijo nekatera dela na turistovski poti Stahovica - Bistrica.

Nad novozgrajeno cesto pri Iverju se bo popravila stara pešpot mimo znane kapelice, katero bodo renovirali. Tudi kapelico na Kraljevem hribu s starimi slikami sv. Treh kraljev bodo popravili in renovirali. Nova vozna cesta, katero so pričeli graditi lani, je zgrajena večinoma po stari turistovski pešpoti, zato bo treba skrbeti, da se za turiste in izletnike sčasoma napravi nova pešpot, da jim ne bo treba hoditi po trdi prašni cesti. Za sedaj je v načrtu naprava galerij v Predoslju in nov dohod do tega najlepšega predela bistriške doline. Pred prehodom čez potok Belo bo krenila pot navzdol k strugi Bistrice, katero bodo premostili in izpeljali pot po desnem bregu. Po galerijah bo nato vodila pot do znanega naravnega mosta v Predoslju. Z realizacijo tega načrta bo romantična pot v Kamniško Bistrico mnogo pridobila. Z delom bodo pričeli takoj in je upanje, da bo v juniju nova pot že gotova.

Lani je imela kamniška podružnica SPD v načrtu zgradnjo okrepčevalnice in turistovskega zavetišča v stari mežnariji pri sv. Primožu, a je morala svojo namero zaradi nesprejemljivih pogojev opustiti. Kakor zaenkrat kaže, ta načrt še dolgo ne bo izvršen.

Občni zbor je obravnaval tudi nekatere pritožbe s strani turistov zaradi pretiranih cen v planinskem domu v Bistrici. Ugotovilo se je, da je hrana v Bistrici mnogo dražja, kakor pa na Krvavcu. Sklenjeno je bilo, da se bo temu skušalo odpomoči. Želja vse turistovske javnosti je, da ne bi ostalo zopet vse samo pri besedah.

Jutro, 27. maj 1932
 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti