Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Gibanje po (naj)težjih zavarovanih plezalnih poteh

PD Velenje vabi to soboto, 14. aprila 2012 ob 9. uri na predavanje v sklopu splošnega izobraževanja za varnejše obiskovanje gora.

Plezanje težjih ferat (zavarovanih plezalnih poti - ZPP) je za marsikaterega planinca izziv. Uspešno preplezana ferata pa motivacija k še težjemu, strmejšemu in zahtevnejšemu terenu. Kje so meje zmožnega je odvisno od številnih dejavnikov, trenutih sposobnosti in predvsem od izkušenj. Kaj narediti ko zaidemo v težave, zakaj je sploh prišlo do zapletov, kako jih rešiti? In ne nazadnje, kako pravočasno preprečiti tisto kar si ne želimo?


Na ta in podobna vprašanja bomo poizkušali odgovoriti na izobraževanju nadaljevalne stopnje, ki bo potekalo ob sobotah in je razdeljeno v tri sklope:

I. – 14. april 2012 Teoretični del - ZC Velenje, sejna soba II. nadstropje, ob 9. uri (vhod je SPODAJ pri reševalni postaji!)
II. – 21. april 2012 Praktični del (C in D) - Učni poligon Lavamünd / Labot, Avstrija
III. – 28. april 2012 Praktični del (E) - Učni poligon Gonžarjeva peč, Vinska Gora

Izobraževanje je namenjeno tistim, ki že obvladajo osnove gibanja ob jeklenicah (OPŠ-2008). Od udeležencev se pričakuje, da si znajo pravilno namestiti plezalni pas, da znajo pravilno uporabljati samovarovalni komplet, da so že bili v številnih lažjih feratah in tam pridobili neke osnovne izkušnje in kilometre.

Predavanje in oba praktična dela bodo nadgradnja znanja za gibanje v (naj)težjih feratah. Na izobraževanju se bodo udeleženci spoznali s potrebnimi tehnikami za varno plezanje in pomoč soudeležencem v neki višji zahtevnosti ferat. Velik del izobraževanja bo posvečen uporabi tehničnih pripomočkov in tudi vrvni tehniki.

Priporočeno je predznanje osnovnih vozlov.

Vljudno vabljeni!

 

PD Velenje

Razpis (PDF)

Kako do Zdravstvenega centra Velenje:


  

  

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
ferate novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti