Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Mladinski odsek OPD ima že 40 let

Primorske novice, Rekreacija - Maruška Lenarčič: OPD Koper je na svojem  rednem občnem zboru 16. marca s kulturnim programom obeležilo 40 let delovanja Mladinskega odseka.

KOPER ► Na občnem zboru obalnih planincev sta nastopili pevska skupina OPD in folklorna skupina društva Sožitje, Darko Butinar, prvi načelnik MO, pa se je spominjal začetnih korakov dejavnosti in vseh, ki so prispevali svoj kamenček in vzgajali ljubitelje gora. Mnogi mentorji, načelniki in vodniki so se odzvali vabilu in popestrili večer.


Podelitev priznanj, desno Mara Godnič, ob njej Nerone Olivieri, levo Darko Butinar, za njim Aldo Zubin. Foto: Maruška Lenarčič

Nadaljevali so s formalnim občnim zborom, ki letos ni bil volilni, in pregledali delo društva v lanskem letu. Predsednik Aldo Zubin je poročal o letu, ki ni bilo leto presežkov, a vendarle uspešno, saj so večino načrtovanih ciljev dosegli vsi odseki. Članstvo je nekoliko upadlo in šteje nekaj manj kot 700 članov, kar OPD še vedno uvršča med največja društva PZS. Predsednik se je zadržal ob delu gospodarskega odseka in skupine prostovoljcev, večinoma upokojencev. V obnovo pohodniških poti iz projekta Poti MO Koper, vzdrževanju planinskih poti in Poti zdravja in prijateljstva ter izdelavi in vzdrževanju društvene opreme so posvetili 1300 delovnih ur. Tako so pridobili dodatni denar za delovanje društva.

Živahno je sodelovanje z drugimi društvi, s posebnim zadovoljstvom so na zboru sprejeli predstavnike HPD Čičarija iz Buj in HPD Platak z Reke ter predsednika Zveze istrskih društev.

Sprejeli so smernice za letošnje delo. Nadaljevali bodo s pripravo dokumentacije za gradnjo čistilne naprave na Slavniku, ki bo v letu 2017 obvezna za obratovanje koče in ki bo tudi omogočila obsežnejše posodobitve na koči.

Na koncu so podelili priznanja PZS za dolgoletno planinsko delo, srebrne in bronaste častne znake. Prejeli so jih Tatjana Leban, Marjan Vidmar, Milan Cerkvenik, Željko Volaš in Božena Zubin.

Zaključek je bil še posebej slovesen, saj je častni član OPD Nerone Olivieri, športni in planinski delavec, praznoval 90. rojstni dan. Z Maro Godnič, eno prvih usposobljenih mentoric v MO OPD in prejemnico visokega priznanja PZS, sta prisotne presenetila s tortama.

Druženje se je nadaljevalo z nazdravljanjem 90-letnemu slavljencu in 40. obletnici ustanovitve MO, ob pesmi pevske skupine in zvokih harmonike.

MARUŠKA LENARČIČ

28.03.2012

 

  

 

Kategorije:
Novosti MLA SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45945

Novosti