Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zmagovalka Bustenija - 2012

Red Fox: Prava junakinja četrte etape svetovnega pokala v lednem plezanju je postala športnica ekipe Red Fox Marija Tolokonina.

V Romuniji, kjer se je odvijalo tekmovanje, je Mariji uspelo zmagati v obeh preizkušnjah, tako v hitrosti kot v težavnosti. Zdaj ima dobre možnosti, da postane absolutna zmagovalka v skupnem seštevku. To ji je uspelo že v letu 2009. Na roke ji gre tudi dejstvo, da bo zadnja odločilna tekma v njeni domovini - v Kirovu, kjer se bo v začetku marca zgodila končna odločitev svetovnega pokala.

Lep zaključek evropskih tekem, v enem dnevu dve prvi mesti. Je lahko še kaj boljšega? Vesela, kakor ob prvi zmagi, Marija ni skrivala čustev. Zdaj ima upanje na skupno zmago, vse se ji je uresničilo tako kot si je želela. Kljub nekaj napakam se ji je uspelo vrniti v vrhunsko tekmovalno formo ob pravem času, čeprav je tekmovanje za tiste, ki nastopajo v obeh disciplinah zelo naporno ob tako zelo zgoščenem programu. Mariji je nekaj pomagalo tudi to, da je v finalu težavnosti nastopila kot zadnja in se je tako lahko sprostila. Ključno je bilo obvladovanje moči in živcev. Plezala je previdno in počasi. Z leti pridobljene izkušnje so odigrale svojo vlogo. Brez napake je preplezala smer do konca in zmagala.

Pri moških je bila v finalu težavnosti peterica Rusov izmed osmerice nastopajočih. A vsem je bil kos Avstrijec Markus Bandler. Smer je bila pri moških zelo visoka, težavna in postavljena netekoče. Za nastop so imeli veliko časa. Prvi se je visoko povzpel prav Markus Bendler. Po vseh neprijetnostih, ki so ga spremljale v zadnjem času in bi lahko ovirale še tako izkušene športnike, je to dokaz, da je iz pravega testa. Drugi je bil Nikolaj Kyzovlev, ki je tudi pokazal lepo in tehnično dovršeno plezanje. Tretje mesto je zasedel Valentin Sipavin iz Ukrajine. Tekmovanje bo zanimivo vse do zaključne tekme …

Hitrost ženske
1. Marija Tolokonina (ekipa Red Fox)
2. Marijam Filippova (Rusija)
3. Victorija Šabalina (Rusija) ...
11. Tjaša Kosič (SLO)

Hitrost moški
1. Kirill Kolčegošev (ekipa Red Fox)
2. Vladislav Golybev (Rusija)
3. Pavel Guljaev (ekipa Red Fox)

Težavnost ženske
1. Maria Tolokonina (ekipa Red Fox)
2. Shin Woonseon (Koreja)
3. Stephanie Maureau (Francija) ...
17. Tjaša Kosič (SLO)

Težavnost moški
1. Markus Bendler (Avstrija)
2. Nikolaj Kyzovlev (Rusija)
3. Valentin Sipavin (Ukrajina)

 

15.02.2012


G-L, 13.02.: Svetovni pokal ... Tjaša vedno boljša


Nastop Marije Tolokonin v Saas Feju


  2012

 

Kategorije:
Novosti SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46147

Novosti