Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Posadka helikopterja

Slovenska vojska: ... je danes v Črni gori posredovala že v zgodnjih jutranjih urah

Šest pripadnikov Slovenske vojske in trije gorski reševalci, ki so se včeraj s helikopterjem Slovenske vojske bell 412 ter pripadajočo reševalno opremo vključili v reševanje prebivalcev na severu Črne gore, so bili danes, 15. februarja, aktivni že v zgodnjih jutranjih urah. Tako je posadka helikopterja Slovenske vojske poletela proti vasi Strug v občini Šavnik, kamor je prepeljala medicinsko ekipo nujne medicinske pomoči in pripadnike zračne baze vojske Črne gore in kjer je sodelovala pri evakuaciji hudo obolelega mladeniča, ki je bil nato prepeljan v klinični center v Podgorici.
Že včeraj, 14. februarja, je v popoldanskih urah posadka helikopterja Slovenske vojske na težko dostopno območje prepeljala moštvo za popravilo električnih drogov in pri tem naletela dve uri.
Slovenska vojska sodeluje pri pomoči prebivalcem Črne gore na podlagi sklepa Vlade Republike Slovenije in bo v reševanju sodelovala tri dni.

Foto: MOD CG  in arhiv SV

15.02.2012


Vijesti online - Šavnik: S helikopterjem prepeljan oboleli mladenič ... Kot je bilo sporočeno, so na zahtevo operativnega štaba mladeniča prepeljali s helikopterjem Slovenske vojske

Slovenska vojska/G-L - 14.02.12: SV in gorski reševalci na pomoč prebivalcem Črne gore

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46150

Novosti