Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Dopoldne za slapove

AO Jesenice - Matic Košir: Ker je taka čudna zima, da so narejeni slapovi, ki ponavadi niso, sva z Arnetom danes šla splezat Peričnik in Vzhodnega v Belco.

  

V Peričniku nisva bila sama, ena naveza pred nama pa ena zadaj. Slap je super narejen, izpostavljenost v prečki je izvrstna, je pa veselja hitro konec, saj zgornji skok ni preplezljiv. Ker sva bila hitra, sva pa šla še Vzhodnega v Belco. Dostop sva si malo popestrila, ker sva šla po potki in ne po rorih. Slap je zelo lep, edini problem je, da rabiš dober goretex, ker precej teče. Ga je pa glih za en cug, večinoma je navpičen le proti vrhu se strmina malo unese. Nevem kdaj sem se zadnjič tako naplezal v treh cugih.

Matic Košir

12.02.2012

Kategorije:
Novosti ALP SLO Vse objave

2 komentarjev na članku "Dopoldne za slapove"

Aljaž Anderle,

Samo popravek glede imena - v Belci sta plezala zahodni slap, vzhodni pa je kakih 100 m nižje, na desni strani kanjona. (tisti s suhim vstopom)


Andrej Grmovšek,

Če se kdo mudi pod Peričnikom, se priporočam za modro bundo, ki je pozabljena (shranjena) pod balvani nekaj metrov od vstopa v slap. Hvala in še tel. za kontakt 041 785 308.

Sicer pa je Peričnik do prihajajoče otoplitve in sonca zaenkrat relativno zelo varno in ne preveč zahtevno preplezljiv! Isto velja za Vzhodnega v Belci, Zahodni pa je trenutno prav resen, zanj prav pridejo tako klini kot friendi! Če bo kdo pod slapovi v Belci (pod Zahodnim), pogrešam še en BD vijak!

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46085

Novosti