Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Skalaški film obnovljen

Jutro (1932): Ljubljana 9. januarja.
Pred časom smo poročali, da je alpinski film »V kraljestvu Zlatoroga«-, za katerega se je že domnevalo, da se je na Poljskem izgubil, bil v skrajno slabem stanju vrnjen svojemu lastniku, Turistovskemu klubu »Skala« v Ljubljani.

Skalaši so bili primorani, ca 1000 m filma popolnoma obnoviti, ker so bili gotovi deli tako močno obrabljeni, da jih ni bilo mogoče več uporabiti za predvajanja. Najbrž so na Poljskem poleg rednih predvajanj projecirali še posebej razne odlomke iz filma in to na nepopolnih aparatih, ker le na ta način je bilo možno film v gotovih delih tako pokvariti.
Skalaši se niso ustrašili novega dela, z isto vestnostjo, kakor poprej so pričela na novo kopirati+ uničene dele filma. Obnavljanje je bilo dokončano še pred božičem ter se je vršila otvoritvena predstava prenovljenega »Zlatoroga« 25. decembra na Jesenicah. S tem si je naš alpinski film zopet odprl pot v javnost. Sokolsko društvo v Škofji Loki predvaja ravno te dni to velepomembno delo. Naslednji teden se bo pa film pričel predvajati v Mariboru, ki mu pripravlja svečan sprejem. Interes, ki vlada ne samo med planinci, ampak v najširših krogih občinstva, je tako velik, da jamči že v naprej, da bodo vse predstave obiskane v oni meri, kakor so bile v Ljubljani in v onih mestih, kjer se je do sedaj predvajal.
Turistovski klub »Skala« namerava ponoviti predvajanje v Ljubjani kajti v času Kraljevega tedna je bil tako velik naval na vstopnice, da mnogo občinstva ni imelo prilike, si iste pravočasno oskrbni.
Priredile se bodo tudi posebne šolske predstave z znižanimi cenami.

Jutro, 10. januar 1932

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti