Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Prva tekma

Vzhodne lige 2012  - Martin Bedrač: ... je bila v nedeljo, 29. januarja 2012, na Ptuju ...

Kot je to že v navadi, se v Zboru plezalnih klubov Vzhodne lige vsako leto domislimo česa novega, odpravljamo napake in težave iz pretekle sezone, vse s ciljem še bolj popularizirati športno plezanje in k temu lepemu športu pritegniti še več mladih. In to nam, več kot očitno, tudi uspeva. Letos smo razdelili najmlajše cicibane v dve kategoriji, na starejši strani pa uvedli še kadetsko kategorijo, saj marsikateri plezalec brez licence po prehodu v srednjo šolo ni imel več možnosti tekmovanja.



Vseeno nihče ni pričakoval takšnega odziva klubov in tekmovalcev. Prijavljenih je bilo kar 216 tekmovalcev, na koncu pa se jih je tekme udeležilo 198, kar je absolutni rekord Vzhodne lige. Letos se nam je pridružil še nov klub PK Rifnik, tako da v ligi trenutno tekmuje 22 klubov (20 iz Slovenije in 2 iz Hrvaške). Smeri je postavil izkušen Erih Obrez in odlično opravil svoje delo, saj so se tekmovalci lepo razvrstili v smereh, nekaj pa je bilo tudi superfinal. Še vedno vsak tekmovalec pleza dve smeri, seštevek točk uvrstitev iz obeh smeri pa da končno uvrstitev na tekmi. V nekaterih kategorijah so tekmovalci razdeljeni še na jakostne skupine. Prvi trije v posamezni jakostni skupini dobijo medalje, 4. in 5. pa diplomo. Vseh podelitev je bilo tako kar 16 in s tem še več zadovoljnih obrazov.



Organizator PK 6b Ptuj se je potrudil in tudi tokrat za najmlajše pripravil igralni poligon in ustvarjalni kotiček, vsak tekmovalec je dobil malico, najboljši tudi praktične nagrade. Za obiskovalce je bilo lepo poskrbljeno, dvorana na Ptuju pa je med lepšimi in v njej ni težko prebiti več ur. Celotni ekipi se lahko samo zahvalimo za lep športni dogodek.



Naslednja tekma bo 3. marca v Radljah ob Dravi, kjer pričakujemo podobno število tekmovalcev. Organizator PK Martinček se je izkazal že lansko leto, dvorana v Radljah je čisto nova in zelo dobro opremljena, tako da vsi že komaj čakamo.

Na www.climbers.si si lahko ogledate rezultate z zadnje tekme in arhiv rezultatov Vzhodne lige od leta 2006 naprej. Še več, spletna stran obsega tudi predstavitve klubov in tekmovalcev, galerije fotografij ter kompletno statistiko udeležbe na ligi. 

Martin Bedrač
Koordinator Vzhodne lige

30.01.2012

O prvenstvu: Vzhodna liga 2012

Rezultati: Tekme

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti