Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Alpinist iz drugega časa

Mario Merelli je umrl 18. januarja 2012 pri vzpenjanju na Pizzo Redorta (Val Seriana, Bergamo, Italija). Bil je eden od najbolj znanih italijanskih alpinistov in eden od gonilnih sil gorništva v Bergamu.

  

Mario Merelli se je rodil 2. julija 1962 v Vertovi. Živel je pod gorami, v Lizzoli. V gore je pričel zahajati z očetom Patrickom Merellijem, gorskim vodnikom. Ob koncu 90-ih so osemtisočaki postali njegova velika strast. V mnogih letih je bil na številnih gorskih turah, številni težki časi so prinašali trdo sprejete odločitve, vendar mu je bilo dajanje na prvem mestu. Njegova izbira so bili prijatelji, lojalnost in preudarnost. Pred dobrim tednom dni je povedal, da bo v tem poletju središče njegovega alpinističnega udejstvovanja vrnitev v Karakorum, na Nanga Parbat, enega od štirih manjkajočih osemtisočakov v njegovi zbirki.

Zadnje slovo je potekalo ob številni udeležbi prijateljev in znancev v cerkvi, kjer se je pred dvemi leti poročil. Po tem so se od njega poslovili v ožjem družinskem krogu.

Mario Merreli o Daulagiriju - njegovem 10. osemtisočaku 

Mario Merelli, Denis Urubko in Simone Moro
Montagna TV - Valentina d'Angella: Simone Moro - Na vrh Nanga Parbata v spomin na Maria 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
BIO novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46085

Novosti