Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Celjski alpinisti ponovno aktivni

Novi tednik (1981): Zimska plezalna sezona je v polnem razmahu, vsak konec tedna so polne tudi zimske sobe po hribih.

Lepo vreme ob koncu januarja in začetku februarja je botrovalo velikemu številu kvalitetnih vzponov. Prve vzpone so že opravili tudi nekateri tečajniki. V soboto 31. 1. sta Cajzek in Tič (AO Impol) ponovila Peščeni raz (II-III) v Turski gori, Čanžek, Povše in Vanovšek pa Belo piramido (35 st.) prav tako v Turski gori. Cankar, Stopar in Šrot so preplezali Vzhodno smer (III-IV) v Mali Rinki, zadnje vrvne dolžine so plezali celo v temi. Naslednji dan sta Čanžek in Romih (AO Impol) plezala Poševno grapo in sestopila po Dühlovem žlebu v Mrzli gori, Cajzek in Tič pa sta ponovila Celjsko smer (III) prav tako v Mrzli gori. Mehova in Šahova sta plezali Belo piramido, Pepevnik in Zupan pa Szalay - Gerinov greben (III) v Turski gori.
Naslednji teden so Glažar, Golob, Verdnik in Vrbovškova ponovili Hudi prask v Mrzli gori. Tu sta plezala tudi Cankar in Pepevnik. Opravila sta prvo ponovitev smeri Pozabljivka (IV, A1) zaradi odjuge sta imela težave predvsem zaradi vode, ki je v slapovih tekla po smeri. Sestopila sta po Hudem prasku.
Sredi tedna sta se v Logaski dolini mudila Šrot in Stopar. 12. II. sta preplezala ledena slapova; slap Palenk nad domom v Logarski dolini, prvič pa sta ponovila ledeni slap ob poti na Jamo (70 st. krajši odstavek navpičen).
V nedeljo 15. II. sta Cajzek in Knez (AO Impol) splezala Jugovo poč (V) v Planjavi nato pa še Šijo Brane.

A.S.
Novi tednik, 19. febrauar 1981

 

Kategorije:
Novosti ALP SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti