Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Storžičev vzhodni greben

Lukazoja: ... Ideja je zopet prišla iz knjige Milenka Arnejška-Prleta, vendar ... bi bil lahko to razširjeni Storžičev vzhodni greben. 

Grad Turn Preddvor - Sv. Jakob (961 m) - Potoška gora (1245 m) - Javorov vrh (1434 m) - Cjanovca (1820 m) - Srednji vrh (1853 m) - Mali Grintovec (1813 m) - Mačensko sedlo (1615 m) - Bašeljski vrh (1744 m) - Bašeljsko preval (1630 m) - Storžič (2132 m) - Bašeljski preval (1630 m) - Kališče (1534 m) - Mače - Grad Turn Preddvor = približno 2250 metrov višine in 23,5 kilometrov dolžine.

Ideja je zopet prišla iz knjige Milenka Arnejška-Prleta, vendar, ker je bil idejni vodja tokrat Šlibar, bi bil lahko to razširjeni Storžičev vzhodni greben. Tam v knjigi gre pot z Jakoba direktno na Cjanovco. Mi pa smo naredili kar dober ovinek, rečeno nam je bilo, da je to panoramska pot.
Pa nič zato. Je bilo vsaj več zabave.
Začeli smo pri domu za upokojence v Preddvoru. Imeli smo namreč logistični problem kako se kasneje vrniti do izhodišča. Vedeli smo, da bi bilo bolje startati malce nižje, ampak kaj ko je bilo še prezgodaj za trezno razmišljanje. Pa tudi moški smo nagnjeni k temu, da se problema rajši lotimo ko do njega pride, kot da bi že prej poskrbeli, da do njega sploh ne bi prišlo.
Do Jakoba smo zavoljo rane ure kar malce zadržani. Potem pa, ko se jeziki prebudijo, pa imamo tem za kar nekaj dni. Glavne iztočnice današnjih debat so bila mravljišča, ročni nogomet, ter razna maziva za občutljivejše dele teles. Vidi se, da drži teza, da smo vsako leto pametnejši in so temu primerne tudi iztočnice za pogovor. Če se ne bi bilo potrebno ves čas smejati, bi vsekakor prišli domov po planu. Tako pa smo zastavljeni cilj zgrešili za dobre tri ure.

Vreme je bilo več kot ugodno. Že kmalu po startu smo stopili iz megle, sonce pa nas je spremljalo potem skoraj do doline. Vetra ni bilo, temperatura tudi ravno pravšnja. Pot je več kot odlično označena. ...

Celotna objava (s fotografijami) na Lukazoja.si >>>

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti