Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Na pogled

KarataFilm: Na slovenskih tleh nastaja film v katerem igrajo Aljaž Tepina, Nina Ivanišin, Ula Furlan, Matija Vastl ter Ivan Šušnjar. Žanrsko bi ga lahko opredelili kot mešanico drame, akcije, psihološkega trilerja in športnega filma

»Slovenci smo narod gora. Pregovor pravi: “Kdor ne gre na Triglav, ni Slovenec.” Letno slovenske gore obišče preko milijon obiskovalcev in z gorami je močno prežeta tudi moja mladost in preplet gora, ekstremizma, ljubezni in svobode je več kot popolna materija za moj debitantski projekt,« izpostavlja režiser Miha Kalan, ki je poleg Sandre Ržen in Aljaža Tepine tudi avtor scenarija. In prav slovenska narava z njenim gorskim svetom igra pomembno vlogo v filmu na Pogled. Glavna zgodba namreč prikazuje podvig mladega alpinista, skupaj z njegovim psihološkim ozadjem. »Na večer 10. novembra, Leon, 27 let, v svoji sobi pakira plezalno in alpinistično opremo za svojo odpravo. Ambiciozen Leon načrtuje skriven solo vzpon v Julijskih Alpah, kar do danes še nikomur ni uspelo. Med pakiranjem na TV Dnevniku izve, da se je na drugem koncu sveta, med solo vzponom na Langtang Lirung v Himalaji, hudo ponesrečil njegov dober prijatelj, Tomaž Humar. Leon, vidno prizadet in šokiran preneha s pakiranjem in v njem se vzbudi močan dvom in strah glede njegovega projekta. Njegove misli odtavajo v spomine.« V filmu sicer najdemo še številne zgodbe, saj se v motiv alpinizma vpletajo tudi motivi ljubezni, prijateljstva in različnih psiholoških stanj.

Napovednik filma:

Resna zgodba filma Na pogled se je začela odvijati marca 2011, ko so ustvarjalci začeli z dodelavo scenarija in kastingom ter ob tem iskanjem lokacij, snemalno knjigo ter testiranjem opreme. Zasnovali so še kostumografijo in scenografijo, naredili natančnejši plan snemanja ter produkcijski plan. Julija 2011 so opravili testno snemanje, pri katerem so poleg že omenjenih ustvarjalcev sodelovali še vodja snemanja in asistentka režije Sandra Ržen, snemalec druge kamere Jure Niedorfer, kostumografka Maja Mehle, oblikovalka glasbe Anna Mikhailova, scenografka Roza Peternelj, kreatorka maske Špela Veble, oblikovalec zvoka Vid Ahačič, snemalec zvoka Grega Švabič, mikroman Štefan Cerjak, asistent kamere in fotograf Mitja Kobal, asistent scenografije Tiln Hobič, strokovni sodelavec za plezanje Gregor Selak ter Gašper Braniselj, ki je poskrbel za catering. Konec leta so bili realizirani štirje snemalni dnevi, v juniju 2012 pa sledijo še trije. Od julija do septembra prihodnje leto sledi postprodukcija, 23. septembra 2012 pa bo Na pogled dejansko zagledal luč sveta.

Film nastaja s pomočjo sponzorjev: Planinska Zveza Slovenije, Petzl, Tendon, Treking-Šport, Telemach, eVino.si, Maya Maya, NLB Leasing, Trinity Original, Konzept ter domačija Pri Plajerju, pri cateringu sta pomagala Pizzerija in spagetarija Jesharna in Mesarija Arvaj. Produkcija poteka pod okriljem KARATA Film-a. Koproducenti so Studio Sto, Invida in MB-Grip.

Premierno bo film na ogled prihodnje leto, ko bo tudi začel svojo (festivalsko) pot.

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
FIL novosti

1 komentarjev na članku "Na pogled"

Franci Savenc,

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46112

Novosti