Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Po 26 dneh s triciklom v Katmanduju

Paul Pritchard in Carol Hurst sta v nedeljo, 16. oktobra, po 26 dneh s spremljevalno ekipo prikolesarila iz Lase v Katmandu.

Pred startom so celotno pot, dolgo okoli 1100 km, nameravali prekolesariti v 36 dneh, torej jim je uspelo cilj doseči 10 dni prej.

Najvišji prelaz na njihovi poti je bil 5150 metrov visoki Pang La, ki so ga prečkali v snežnem metežu. Med potjo so obiskali tudi bazni tabor pod Everestom, kjer so bili nagrajeni s čudovitim vremenom. Najdaljšo dnevno etapo so zmogli peti dan, ko so prevozili 64 kilometrov.

Enajstega oktobra je pri Paulu v zadnjih treh kilometrih dnevne etape nastopila najhujša kriza na vsej poti. Zaradi nasprotnega vetra je zdrava noga še bolj garala kot običajno. Pojavile so se močne bolečine v kolenu in fizioterapevtka Mel mu je dala kapsule proti vnetju in energetsko vitaminski napitek emergen-C. Pravi, da je preskusil vse trike in nasvete, da bi mislil na kaj drugega. Mantre, slušalke, štetje korald in podobne zadeve.
Najbolj nevarne trenutke je doživel šestega dne, ko se je za njim pognal velik tibetanski mastif. Ker sedi na triciklu precej nizko nad tlemi, je bil slinasti pasji gobec v isti višini kot njegova prsa. Na vso moč je pritiskal na pedala, da bi se znebil renčeče mrcine, vendar zaman. Pomisli je že, da bi mu pomolil svojo omrtvičeno roko, kot da bi bila kost ali gumijasta igračka. Zaradi divjega vrtenja pedal je bil brez sape, zato ni iz sebe spravil niti glasu. Končno mu je na pomoč priskočila kolegica Shaz in pregnala lajajočega psa.

Kategorije:
Novosti KOL SLO Vse objave
Značke:
KOL novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46065

Novosti