Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Wilder Kaiser 2011

Tadej Debevec: Med 24. In 30. avgustom je bil v mestecu Walchsee na Tirolskem tradicionalni plezalni tabor družin.

Kot vsako leto je tudi tokrat udeležbo močno prikrojilo vreme oz. bolj natančno neugodna vremenska napoved. Kot vedno, se je nato pokazalo, da nikoli ni tako slabo in vsak dan nas je spremljalo tudi sonce.

Zaradi omenjenega se je namesto prijavljenih 26 družin tabora udeležilo »le« 15 družin z osmih različnih alpinističnih odsekov. Primerno glasnost na tabornem prostoru je tako vzdrževalo kar 49 udeležencev. Zasedli smo severni del kampa Seespitz, ki leži direktno ob jezeru. Kljub temu, da se je kamp izkazal kot zelo primeren za družinski obisk, pa ga le težko toplo priporočimo, saj so se njegovi upravljalci bolj kot s skrbjo za goste izkazali s skrbjo za pridobljene evre. Na taboru smo vsak dan izvedli vsaj kakšno od predvidenih aktivnosti.

Tako so otroci že na začetku ob animaciji vzgojiteljice izdelali taborno zastavo, ki je s tabornega prostora odgnala še zadnje preostale goste. Dva večera smo si popestrili s palačinkami, ki so jih peki simultano pripravljali na štirih gorilnikih, tako da smo prvič uspeli porabiti pet kilogramsko Nutello.
Med skupinskimi aktivnostmi velja omeniti izlete v bližnja plezališča, pohode do gorskih koč v okolici, obisk plezalne stene v Innsbrucku, ki so si ga brez dvoma zapomnili vsi takrat prisotni plezalci na steni, ter ustvarjalno dopoldne z vzgojiteljico.

Kljub nestabilnemu vremenu je bilo poleg vzponov v plezališčih opravljenih tudi nekaj vzponov do VII. težavnostne stopnje v pogorju Wilder Kaiserja. Iz kampa smo se vsi, predvsem pa otroci, v dežju odpeljali bogatejši za marsikatero dogodivščino in spretnost.

Na koncu se iskreno zahvaljujemo KA pri PZS, ki je letos, kljub slabšim gospodarskim trendom, tudi finančno podprla akcijo in s tem omogočila bogatejši program in sladkanje otrok s sladoledom. Vsekakor upamo, da bo tabor, kot osnovna akcija na področju »družinskega alpinizma«, deležna podpore tudi v prihodnje.

Vodja tabora
Tadej Debevec
 

 

 

Kategorije:
Novosti ALP SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46079

Novosti