Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Jocin greben v Lanežu

AK Črna - Igor Radovič: ... »Greva v mamino«, si je izbrala Katka, ki je do danes še ni preplezala.

     
  Na vrhu kamina v drugem cugu  

To miniaturno, a očarljivo smerco sva z ženo Joco preplezala pred natančno 29. leti in 16. dnevi. V svoji kategoriji (III, 150 m) sodi brez dvoma v bolj zahtevne in tudi precej izpostavljene smeri. Posamezna mesta se mimogrede vsaj izenačijo s kako -IV v ostalih smereh na Raduhi.

V megli, soncu, brezveterju in vetru ter med nekaj kapljami dežja sva si vzela čas, obujala spomine, se pogovarjala o načrtih za prihodnost in še o čem. Bil je lep in prijeten dan.

Sestopila sva po Hojnikovi, ki je Katarina tudi še ni poznala. Pot je v zelo slabem stanju. Med sestopom sva modrovala in se na koncu strinjala z mnenjem, da je temu razlog najbrž ekonomski interes PD, ki skrbi za to področje in želi večino obiskovalcev zapeljati v svojo postojanko. Pa sva bila tudi konstruktivna – pogruntala sva vzdrževano krožno zavarovano planinsko pot Grohot – Raduha – Lanež – in (zaradi soldov) lahko spet Grohot. Ekonomskemu interesu bi bilo tako zadoščeno, primerno pa bi počastili tudi spomin na koprivskega župnika Ivana Hojnika, koroškega Jakoba Aljaža.

Kljub bolj slabim vremenskim obetom ne pozabite na hribe.

Katka in Cigi

19.07.2011


Še malo nižje prav tam pa ti trije korenjaki kljubujejo zobu časa. Tu pa se nisva poenotila v mnenju, kdo je starejši - oni ali jaz

Kategorije:
Novosti ALP SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti