Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Pot skoz Vrh

Pogled s planine Krstenica na Vernar (2225 m), Tosc (2275 m), Veliki Draški vrh (2243 m), Mali Draški vrh (2132 m), Ablanco (2004 m) in Viševnik (2050 m)Janez Pikon: Gozdne stezice ob poraščenem vrhu Tisovec, zaznamujejo in vodijo mimo gozdnega vršiča Na vrhu, vzhodno ob planini Krstenica in ob strugi potoka Snedčica na Ravno brdo (Pri češnji) in južno v Dolino Voje.

Pot skoz Vrh

Za doživljanje lepote in vznemirljivosti narave pogosto ni potrebno prav daleč. Pri nas jih imamo v izobilju, tako rekoč pred hišnim pragom. Čeravno tovrstnega bogastva velikokrat žal ne znamo ceniti, ali pa nam za njegovo odkrivanje preprosto primanjkuje časa, želje, tudi volje. Naj bodo naši izgovori takšni ali drugačni, značilna, razkošno zelena in pestro razgibana domača pokrajina nas vedno znova in vztrajno vabi v zavetje nižjih travnikov, zelenih gozdov, visokih gora in planin, do neskončnih brezpotij v bližino pomirjajočih bistrih se potokov, ki se strmo spuščajo v dolino.

Proti Vodičnemu vrhu (1621 m) in Pršivcu (1761 m) nad bohinjskim jezerom (525 m)Macesni na planini Krstenica (1655 m)Na planini Krstenica (1655 m)Gozdne stezice ob poraščenem vrhu Tisovec, zaznamujejo in vodijo mimo gozdnega vršiča Na vrhu, vzhodno ob planini Krstenica in ob strugi potoka Snedčica na Ravno brdo (Pri češnji) in južno v Dolino VojeGozdne stezice ob poraščenem vrhu Tisovec, zaznamujejo in vodijo mimo gozdnega vršiča Na vrhu, vzhodno ob planini Krstenica in ob strugi potoka Snedčica na Ravno brdo (Pri češnji) in južno v Dolino Voje

Oaze svežega zraka, kjer radi iščemo zdravja in duševnega miru tukaj vodijo številne poti, le podati se je treba nanje. Odkrivati jih je lahko s še prav posebnim užitkom in kadar je na enem mestu najti tolikšno raznolikost naravnih bogastev, kot jih je denimo mogoče izkusiti.

Na planini Krstenica (1655 m)Pogled s planine Krstenica na Vernar (2225 m), Tosc (2275 m), Veliki Draški vrh (2243 m), Mali Draški vrh (2132 m), Ablanco (2004 m) in Viševnik (2050 m)Na planini Krstenica (1655 m), v ozadju Uskovnica (1154 m), planina Praprotnica (1212 m) in Zajamniki (1280 m)Na planini Krstenica (1655 m)

S planine Blato (1147 m) se povzpnemo na razgledno planino Krstenica (1655 m), ter po označeni stezi »skoz Vrh« in gozdnem griču Na vrhu, spustimo v Dolino Voje (692 m).

Deblo ob stezi nad Jakovim rovtom Na Vrhu (1427 m)Gozdni travnik ob stezi nad Ravnim brdom (750 m)Gozdni travnik in steza nad Ravnim brdom (750 m)

Spuščamo se po vzhodnem, gozdnem grebenu in severno mimo vršiča Na vrhu (1427 m), po označeni stezi z nazivom »skoz Vrh,« mimo gozdnega predela V kapeh in Jakovega rovta (1340 m) in planine Zgornja Grintovca (1250 m), kjer nadaljujemo nad izvirom bistre Snedčice (775 m) po grebenu Ravnega brda (700 m) od spomenika » Pri češnji (610 m), ter ob koritih Mostnice (590 m) mimo Hudičevega mosta (550 m) do Vorenčkovce (540 m) nad Staro Fužino (551 m).

Janez Pikon

Moja gorska pot skozi čas ...Moj arhiv: Janez Pikon

Video: Pot skoz Vrh

Planina BlatoGozdne stezice nad pobočjem poraščenega Tisovca, zaznamujejo in vodijo čez planoto Na Vrhu ob planini Krstenica. Iz smeri izvira potoka Snedčica na poraščeno Ravno brdo (Pri češnji) južno v Dolino Voje Planina KrstenicaGozdne stezice nad pobočjem poraščenega Tisovca, zaznamujejo in vodijo čez planoto Na Vrhu ob planini Krstenica. Iz smeri izvira potoka Snedčica na poraščeno Ravno brdo (Pri češnji) južno v Dolino Voje
ŠkednjovecGozdne stezice nad pobočjem poraščenega Tisovca, zaznamujejo in vodijo čez planoto Na Vrhu ob planini Krstenica. Iz smeri izvira potoka Snedčica na poraščeno Ravno brdo (Pri češnji) južno v Dolino Voje Razvejano debloGozdne stezice nad pobočjem poraščenega Tisovca, zaznamujejo in vodijo čez planoto Na Vrhu ob planini Krstenica. Iz smeri izvira potoka Snedčica na poraščeno Ravno brdo (Pri češnji) južno v Dolino Voje

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti