Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Mina Markovič ena od štirih zmagovalk Chamonixa

Mina Markovič je edina iz sedemčlanske slovenske ekipe, ki se ji je uspelo uvrstiti v finale 1. letošnje tekme za svetovni pokal v težavnostnem plezanju

Finale

Postavljalci ženske smeri so očitno podcenili vrhunsko pripravljenost tekmovalk pred svetovnim prvenstvom. Kar štiri - domačinka Ciavaldini, Avstrijka Eiter, Korejka Kim in Mina - so zadržale ciljni oprimek. Ker so bile na vrhu smeri tudi v vseh predhodnih smereh (dveh kvalifikacijskih in polfinalni), so si na koncu vse štiri zmago delile. Po pravilih v svetovnem pokalu namreč ni superfinala.

Pri moških je bil mladi Avstrijec Jakob Schubert - tako kot v polfinalu - edini, ki mu je uspelo doseči vrh smeri. Sledila sta Španec Puigblanque in Norvežan Midtboe.

Mina na vrhu

Mina je brez vidnejših težav dosegla vrh finalne smeri

Polfinale

Tisti, ki smo si želeli v živo ogledati današnji polfinale, ki je bil na uradni strani tekmovanja napovedan za danes ob 14h, smo ob pogledu na rezultatsko listo lahko že sredi dneva ugotovili, da je ta zaključen. In pogled je bil - vsaj pri ženskah - dokaj razveseljiv, saj je Mini uspelo priti do vrha. To je bil tudi nujen pogoj za uvrstitev v finale. Žal to ni uspelo Maji Vidmar, ki je tako končala na 16. mestu.

Pri fantih je bil pogled nekoliko manj razveseljiv, vsaj kar se tiče našega najuspešnejšega plezalca, Klemna Bečana, ki je končal na 18. mestu. Kljub temu lahko štejemo 21. in 22. mesto 17-letnega Domna Škofica in 18-letnega Jureta Raztresna za dokaj spodbuden dosežek ekipe pred svetovnim prvenstvom, ki se začenja že to soboto v italijanskem Arcu.

Morda največje razočaranje za oboževalce pa je uvrstitev - po prepričanju mnogih najboljšega športnega plezalca zadnjega obdobja - Čeha Adama Ondre, ki je končal tik pred Klemnom.

Kvalifikacije

Mina in Maja sta do vrha preplezali obe kvalifikacijski smeri, kar je uspelo še enajstim drugim tekmovalkam.

Pri fantih so se v polfinale uvrstili Klemen Bečan z 21., svetovni prvak med kadeti, Jure Raztresen, s 25. in Domen Škofic z zadnjim, 26., mestom, ki še vodi v jutrišnji polfinale. Sergej Epih je zasedel končno 39., Urban Primožič pa 49. mesto med 83 tekmovalci.

Spored

Neposredni prenos preostalega dogajanja si lahko ogledate v sredo, 13. julija, na ifsc.tv in sicer:

  • polfinale: ob 14. uri
  • finale: moški ob 20.00, ženske ob 21.30.

 

Informacije: 1, 2.

Rezultati: ženske, moški.



Objavljeno na DEŠ

Kategorije:
Novosti PLE SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti