Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Xuelian 2011 - 12.07.

Kitajska2011.aao.si: ... Šotori so postavljeni na “pravljičnem kraju” in ambient je “nor”....

11.07.: Postavljeni šotori v baznem taboru

Danes okoli 14. ure po slovenskem času, so fantje končno prispeli do baznega tabora. Šotori so postavljeni na “pravljičnem kraju” in ambient je “nor”. Kot kaže so prvi občutki v BC zelo dobri, čeprav po besedah Petra so stene bolj suhe kot leta 2009.

Nepričakovano so še zmeraj problemi s kargom, ki naj bi prispel šele konec tedna. Po zadnjih informacijah naj bi se vse skupaj zataknilo na carini. Glede na težave s kargom in carino plan ostaja nespremenjen, zato se bodo jutri takoj začele priprave na višino.

Peter J.: Jutri začnemo z aklimatizacijo.


08.07.: Brez opreme proti hribom

V četrtek se je v Urumqiju zaključila aklimatizacija želodcev na lokalno hrano, poskus potrpežljivosti s pogajanji s CXMA in čakanjem na kargo. Padla je odločitev, da se krene proti Iliju in naprej proti hribom, pa čeprav brez karga. Nanj bo počakal agent David do ponedeljka, ki ga bo dostavil v BC. V tem času, pa se bodo začela privajanja na višino, pri čemer bodo vsi trije zelo omejeni, zaradi pomanjkljive opreme.

Začela se je vožnja z busom in po preživeti 19 urah vožnji, se je v olimpijski vasi pokvaril alternator. Nekaj ur je trajalo, da se ga je popravilo in nekaj ur zatem, pa se je z njega snela jermenica. Okvaro so odpravili kar sami, davek pa je terjal zopet nekaj ur časa.

Do prvih naselbin so prispeli ob drugi uri zjutraj, kratek počitek, da se je nekaj pojedlo, potem pa še 2 uri do Ilija, kjer so prespali kar na busu. Sledi zopet celodnevna vožnja in trenutno so na pol poti, v kraju Zhaousu. Če bo vse po sreči, še v istem dnevu pridejo v Xiate, od koder nadaljujejo peš in s konji.

Peter J.: Vzdušje je super kljub problemom s kargom, …

  05.07.2011

Dosedanje (po)objave o Xuelian

Kategorije:
Novosti VTG SLO Vse objave
Značke:
novosti VTG

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46147

Novosti