Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Vogel

Greben z Vogla (1922 m) proti zahodu do Krna (2245 m) - (jesenski posnetek)Janez Pikon: Zahodno pod vrhom Šije se greben spusti najnižje v Bohinjsko sedlo. Strmi vzpon do zahodnih dvatisočakov proti Bogatinu je znanilka lepa piramida Vogla. Smučišče Vogel je poznano po opazni gori v dolgem, južnem grebenu.

Vogel

Megleno morje nad bohinjsko dolino s toplim jutrom in lepim razgledom po Julijskih Alpah, ki so že obsijane in se dvigajo severno nad Voglovo Jelovico (1450 m), Križem (1620 m), Orlovim glavam (1682 m) in planino Zadnji Vogel (1413 m) daleč v ozadju nad jezerom. Nasprotno in zahodno v smeri Komne (1520 m), ter planine Kal (1346 m) z grebenom pa je že opaziti megleno zaporo, ki nas je spremljala južno na vrh po strmem pobočju gore. Zahodno pod vrhom Šije se greben spusti najnižje v Bohinjsko sedlo. Strmi vzpon do zahodnih dvatisočakov proti Bogatinu je znanilka lepa piramida Vogla. Smučišče Vogel je poznano po opazni gori v dolgem, južnem grebenu.

Megleno morje nad bohinjsko dolino, višje toplo jutro z lepim razgledom po Julijskih AlpahMegleno morje nad bohinjsko dolino, višje toplo jutro z lepim razgledom v smeri Vogla in južno bohinjskih goraNad Voglarskim skakavcem v smeri Julijskih AlpSirarna in planina Zadnji Vogel (1413 m)

Proti Voglu (1922 m) nadaljujemo po označeni stezi z Orlovih glav nad z rušjem poraščenim grebenom Voglarski skakavec (1610 m) do sedla Vrata (1668 m), ter severno pod značilno naravno izklesanim predvrhom (1794 m), vzhodno pred današnjim ciljem, Voglom (1922 m). Na travnatem sedlu pod zahodnim Vrh Krnic (1896 m) se vzhodno povzpnemo na goro z meglenim pol vencem.

Greben z Vogla (1922 m) proti vzhodu, mimo Rodice (1966 m) do Črne prsti (1844 m) - (jesenski posnetek)Poljana (1406 m) pred planino Zadnji Vogel (1413 m) - pogled vzhodno pred prelazom Globoko (1800 m)Značilno naravno izklesan predvrh (1794 m), vzhodno pred goro Vogel (1922 m)Preval Globoko (1800 m) z grebenom in razpadajočo karavlo na severnem in spodnjem robu grebena

Po daljšem počitku vračanje z gore nadaljujemo zahodno v smeri prevala Globoko (1800 m), kjer se po brezpotju spustimo nižje za etažo na označeno stezo v smeri Poljane (1406 m). Na planini Zadnji Vogel nas pričakajo znanci in skupaj zaključimo današnjo razgledno in razgibano potepanje.

Janez Pikon

Moja gorska pot skozi čas ...Moj arhiv: Janez Pikon

Video: Vogel

Zadnji VogelZahodno pod vrhom Šije se greben spusti najnižje v Bohinjsko sedlo. Strmi vzpon do zahodnih dvatisočakov proti Bogatinu je znanilka lepa piramida Vogla. Smučišče Vogel je poznano po opazni gori v dolgem, južnem grebenu Plasti kameninZahodno pod vrhom Šije se greben spusti najnižje v Bohinjsko sedlo. Strmi vzpon do zahodnih dvatisočakov proti Bogatinu je znanilka lepa piramida Vogla. Smučišče Vogel je poznano po opazni gori v dolgem, južnem grebenu
Julijske AlpeZahodno pod vrhom Šije se greben spusti najnižje v Bohinjsko sedlo. Strmi vzpon do zahodnih dvatisočakov proti Bogatinu je znanilka lepa piramida Vogla. Smučišče Vogel je poznano po opazni gori v dolgem, južnem grebenu  Vogel 1922 mZahodno pod vrhom Šije se greben spusti najnižje v Bohinjsko sedlo. Strmi vzpon do zahodnih dvatisočakov proti Bogatinu je znanilka lepa piramida Vogla. Smučišče Vogel je poznano po opazni gori v dolgem, južnem grebenu

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti