Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zlatorogova ekipa in 573 planincev

Zlatorogovi planinci okupirali Kopitnik - Dogodek organizirali v sodelovanju s Planinskim društvom Rimske Toplice

Jutro je še kramežljavo mežikalo, ko je sonce do kristalne modrine zasavsko nebo očistilo oblakov in meglic. Kopitnik nas je navsezgodaj zjutraj pričakal v vsem svojem siju in tak ostal do poznih popoldanskih ur. A da je v soboto, 25. junija, pri planinski koči na Kopitniku sijalo, ni bilo krivo le sonce. K prešernemu dnevu so v največji meri prispevali dobrovoljni člani Planinskega društva Rimske Toplice, Zlatorogova ekipa in 573 planincev, ki so se tik pod vrhom Kopitnika družili kot da bi se poznali od malih nog. Šesti dogodek Zlatorogove transverzale ponosa je zabeležil še en uspeh!

Že prva družabna igrica podiranja pločevink je v zgodnjih dopoldanskih urah k sodelovanju privabila številne planince; toliko njih, da so stali v dolgi vrsti, da le bi se preizkusili v svojih spretnostih ter morda osvojili katero izmed številnih nagrad Pivovarne Laško. V sproščenem tekmovalnem duhu smo ostali cel dan in se pomerili še v streljanju na gol, kotaljenju v valjih in hitrostnemu prenašanju plastenk Ode, glasbena skupina AquaLuna pa je številne privabila na plesišče.

Ženska skupina planinskega društva Rimske Toplice proti moški, Frajle proti Planinskemu društu Večer, Šalabajzerjem, »dream team« Angie, Patrik, Teo, družina Turšič,... En proti drugemu, a vedno z iskrenim nasmehom. Zato ne preseneča, da so se med Zlatorogovimi planinci skovale že mnoge prijateljske vezi.

Tokratni dogodek smo, kot že omenjeno, organizirali v sodelovanju s Planinskim društvom Rimske Toplice, ki upravlja s kočo na Kopitniku. Njihov nasmejani predsednik Jurij Potokar, je z Zlatorogovom dogodkom doživel, lahko rečemo, kar svoj krst, saj je vodilno funkcijo prevzel šele meseca marca letošnje leto. Odrezal se je odlično in s svojo ekipo poskrbel, da je vse teklo kot podmazano.

573 planincev pa je za njih s svojimi vpisi v častno Zlatorogovo vpisno knjigo prispevalo k nadaljnemu uspešnemu delovanju društva, saj bo Pivovarna Laško v njihovem imenu društvu donirala 1 euro za vsak vpis ter dodala toliko eurov, da bo skupni znesek znašal simboličnih tisoč.

Znova se zberemo v soboto, 2. julija, in sicer na očaku Škofjeloškega pogorja, Blegošu.

27.06.2011


 


Koča na Kopitniku
(865 m), PD Rimske Toplice

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti