Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Mala tura

Planinski glas: Planinci PD Bajtar Velika planina na Nanosu

Oj, kako smo se razveselili predloga, da bo mala tura organizirana na Nanos. Naš vodnik in prav tako bajtar g. Miro Uršič nas je razveselil s tem izletom. Mala tura, ki se vsako leto organizira v poletnem času je bila dobro obiskana. 20 pohodnikov se je zbralo na počivališču Studenec – AC Ljubljana – Razdrto in skupno smo se napotili do izhodišča pod Nanosom. Od tam smo krenili po lepi poti proti vrhu. Izbrali smo si lažjo pot, le pet članov je šlo po zahtevnejši poti.
Vseskozi smo si ogledovali prelepo naravo, saj je bilo vse okrog nas polno cvetja, ki je plenilo naše poglede. Celo »marele« smo nabrali, da bo prijateljica imela jutri dobro kosilo. Prav tako je bilo vredno opazovati panoramo na vseh koncih. Kar dobro smo hodili. Na počivališču ob pogledu na cerkev sv. Hieronima, nam je vodnik obrazložil zgodovino in po dveh urah in pol smo stali pred Vojkovo kočo. Tu so nas počakali že oni, ki so šli po krajši zahtevni poti, skupaj smo posedeli pred kočo, delili vtise in dobro voljo. Veseli smo bili, da nas ni presenetil dež, kljub temu, da se je zbiralo na vseh koncih in pripravljalo za dežni ples.

Po druženju, na katerem je donela pesem, predvsem naša himna »Tja gor na Veliko planino«, pokojnega bajtarja Mira Repiča, predaji daril dvema članoma, ki sta pred kratkim praznovala rojstne dneve in zahvali vodniku Miru, smo počasi krenili nazaj, vsi po položnejši poti. A še prej »ena spominska fotka«, za arhiv.
Po prihodu v Razdrto, smo se ustavili in odžejali, v bližnji kleti, vsi žejni od soparnega pohoda na prelepi Nanos. Tu si ga še enkrat pogledamo. Krasen razgled. Žal s seboj nismo imeli kopalk, drugače bi si privoščili še kopanje v bazenu. Tja se bomo še vrnili.
Do doma pa nas je, oziroma naša prevozna sredstva, kar dobro opral dež. Pravočasno smo obrnili z Nanosa.
Veselimo se že VELIKE TURE, naš vodnik Miro nam je prišepnil, da bomo šli na Koroško! To bo veselja!

Mala tura je uspela! Pa še drugič!

Bajtarka Helena Plahuta
 


 

Kategorije:
Novosti POH SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46098

Novosti