Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Finale Eindhovna brez slovenskih plezalcev

Gros in Markovič izpadli v polfinalu, Bečan in Kruder pa že v kvalifikacijah šeste letošnje tekme za svetovni pokal v balvanskem plezanju.


Kvalifikacije

Oba fanta, Klemen Bečan in Jernej Kruder, sta ponovila "zgodbo" iz Vaila in za las zgrešila vstop v polfinale.

Nasprotno sta se obe dekleti, Natalija Gros in Mina Markovič, zanesljivo uvrstili v polfinale, Natalija s štirimi na pogled rešenimi problemi celo takoj za vodilnima v svetovnem pokalu, Japonko Noguchi in Avstrijko Stöhr, ki sta jih preplezali vseh pet.

Polfinale

Mina Markovič je uspela na pogled preplezati dva problema in tako s končno 7. mestom le za eno zgrešila finale. Nataliji Gros sta preplezana dva problema v štirih poskusih zadoščala za 13. mesto. Med najboljši iz kvalifikacij se je vrinila z drugim mestom Nemka Juliane Wurm.

Med moškimi so po tri probleme preplezali letos vodilna Avstrijec Fischhuber in Rus Sharafutdinov, nekoliko presenetljivo pa tudi Američan Daniel Woods.

Finale

Razmeroma lahki problemi so povzročili, da je o zmagovalcih odločala malenkostna razlika v zbranosti. Te je pri moških za odtenek več kot Woods pokazal Kilian Fischhuber, pri ženskah pa Japonka Noguchi pred Stöhr. Zadnje mesto na stopničkah sta osvojila Francozinja Le Neve in - z za balvani nenavadno mehkim plezanjem - prvič tudi njen rojak Francois Kaiser.

Pred viškom letošnje sezone - svetovnim prvenstvom sredi julija v Arcu (I) - balvaniste čakata naslednja dva vikenda še tekmi v Barceloni in Sheffieldu.

Vodeča iz polfinala, Fischhuber in Noguchi, sta tudi zadnji oprimek v finalu zadržala kot zmagovalca

Rezultati: ženske, moški.

Uradna stran, FB, SiOL.


S spletnega mesta organizatorjev; foto: joost.hofman@nkbv.nl

 

 

 

 

 

 

 


Kategorije:
Novosti PLE SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46079

Novosti