Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

16. pohod planincev Maximarketa Ljubljana

Helena Plahuta: Hura, spet gremo v gore!
Res, vedno je to lep dogodek.

Z veseljem sem sprejela vabilo, da gremo na Uršljo goro. Te dni je tam narava odeta v zlato. Vsepovsod odpirajo glave zlate pogačice, rumene narcise, tudi belih je bilo nekaj. Drevje je kazalo svoje cvetove … maj v gorah je lepo doživeti.
Ob 6. uri iz Ljubljane, do Slovenj Gradca in nato naprej do Koče na Naravskih ledinah (1072 m), od tam naprej na Uršljo goro (1699 m), kjer smo se pri križu in razgledni plošči veselo fotografirali in si ogledovali svet pod seboj. Na vse konce se je videlo, čeprav ne čisto jasno.

Trava je ponekod še hranila sledi včerajšnjega snega, zato smo se podali do koče, nekaj metrov pod vrhom, kjer je bilo možno kupiti kaj za pod zob ali za suho grlo. Ogled najvišje ležeče cerkvice na slovenskem, ki je posvečena sv. Uršuli je bil zanimiv. Pridne roke so jo dolga leta obnavljale in sedaj je biser na tem koncu Slovenije. Vreden ogleda!!

Pesem in ples, potem pa počasi nazaj v dolino, kjer nas je čakal zaslužen obrok v koči na Naravskih ledinah. Ustrežljivo osebje, dobra volja, ples ob zvokih harmonike, ki jo je neutrudno raztegoval naš godec Korl in pesem, tudi športno udejstvovanje na tekmi v odbojki je bilo krivo, da je dan prehitro minil in prišel je čas odhoda.
Na avtobusu smo obujali spomine, peli in si obljubili, da načrtujemo spet kakšen izlet v prihodnje. Prijateljske vezi, ta močna vez med planinci je res enkratna. Čuvajmo jo!

Hvala prijatelji planinci, lepo se je potepati z Vami!

Helena
 


Spominska » fotka« za tiste, ki niso prišli z nami!

Kategorije:
Novosti POH SLO Vse objave
Značke:
novosti pohod

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti