Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

PN - 18.05.11

Ter, Burjakove peči, Golobove pečine, Bitnje, Prilep,  ...

Tretja tekma SP na Dunaju je z drugim mestom Klemena Bečana in četrtim Jerneja Kruderja prinesla največji uspeh slovenskega moškega balvanskega plezanja do sedaj. Zmagala sta Rus Dimitrij Šarafudinov in Avstrijka Anna Stohr. Oba vodita tudi v skupnem seštevku po treh tekmah, Bečan je četrti. Naslednja tekma bo konec maja v Kanadi.

Plezališče Ter v Savinjski dolini ima dve novi težji smeri. Izidor Zupan je kot prvi preplezal Gojzr party (8b), Jernej Kruder pa Kvantno fiziko (8b). Tu je Kruder ponovil še Flosfest (8a+), v Golobovih pečinah pa dodal novo smer oz. boulder z imenom Schranz (8b+ oz. 8A). Zupan je v Burjakovih pečeh preplezal Mašino (8a), Gašper Pintar pa Mokri projekt (8b). Mene iščeš, sonce (8b) v Bitnjah sta ponovila Borut Rus in Janez Miklavčič. V Mišji peči je Žiga Sedaj ponovil Tequilo (8a) in White power (8a).

Urh Čehovin je v Prilepu v Makedoniji preplezal nekaj novih balvanov, kot na primer All in (8A) in Heureka (7C+). Kako so videti makedonski balvani pa lepo prikazuje video avtorja Jureta Niedorferja.

16 letni Enzo Oddo hitro napreduje po težavnostni lestvici navzgor in je že tik pod najvišjo. V Saint Victoire je ponovil Aubade direct (9a+). Adam Ondra je svoj tokratni obisk Malhalma v Angliji začel s prvo ponovitvijo smeri Overshadow (9a+, slika desno). Ni šlo tako hitro, kot v nekaterih drugih podobno težkih smereh. Video.

Za konec še nekaj eksotike. Za plezalne popotnike sta to nezgrešljiva obarvana skala Grampiansa, ki vabi v Avstralijo in poročilo poljske naveze iz Malezije. Eno najbolj originalnih balvanskih konstrukcij pa naj bi po navedbi DPM predstavili na športnem festivalu Riverrock v Richmondu v ZDA.


 

Naslov za sporočanje: alp.ple@planid.org

Do sedaj objavljene Plezalske novice

Kategorije:
Novosti PLE SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti