Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Koča na Zelenici do poletja

Gorenjski glas, Gorenjska - Suzana P. Kovačič: Z rebalansom proračuna so tržiški občinski svetniki namenili 120 tisoč evrov za dokončanje del na planinski koči na Zelenici.

Investicija v nov planinski dom na Zelenici bo predvidoma vredna 750 tisoč evrov. Za dokončanje del je potrebnih še 120 tisoč evrov, ki pa jih Planinsko društvo Tržič nima kje vzeti, zato so se obrnili po pomoč na občino.

Predsednica Planinskega društva Tržič Erna Anderle je povedala: »Zelo si želim, da kočo dokončamo do poletne sezone. Mineva namreč dvanajsto leto, kar je koča pogorela.« Dodala je še, da je na Zelenici uspešno začel delovati gorniški učni center, ki je ravno tako plod sodelovanja s tržiško občino. Jože Štucin, ki vodi Odbor za gradnjo koče na Zelenici, je poudaril, da so veliko dela vložili tudi prostovoljci, zaključna dela pa morajo dokončati obrtniki. »Nekaj smole smo imeli s projektantom, saj so se pri projektu pokazale nekatere pomanjkljivosti,« je še dejal. Tržiški župan Borut Sajovic je poudaril: »Planinske koče so najbolje delujoči del tržiškega turizma, kjer se za obisk in prihodke ne bojimo.«

Na sredini seji občinskega sveta so svetniki z devetnajstimi glasovi za potrdili rebalans proračuna, tako bodo 120 tisoč evrov za dokončanje del na koči s petdesetimi ležišči prerazporedili iz drugih postavk. »Denar smo prerazporedili iz materialnih stroškov, ki so namenjeni za delovanje občinske uprave, potem iz stroškov za investicijsko vzdrževanje stanovanj, nekaj prihranka je tudi iz sredstev javne razsvetljave. Za posodobitev atletskega igrišča v Križah smo dobili ugodnejšega ponudnika in bomo deset tisoč evrov iz tega naslova lahko namenili za dokončanje del na koči. Občina je v preteklih letih že namenila sto tisoč evrov za nov objekt na Zelenici in pomagala pri razpisu za evropska sredstva za opremo,« je pojasnila Meta Maček, vodja Urada za finance pri tržiški občini. Tržiška občina je postala tridesetodstotni solastnik koče, desetodstotni delež ima Planinska zveza Slovenije, preostalo pa Planinsko društvo Tržič. »Drugega julija imamo predvideno srečanje gorenjskih planincev, upamo, da ga bomo lahko združili z uradnim odprtjem koče,« je še dejala Erna Anderle.

Suzana P. Kovačič

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

2 komentarjev na članku "Koča na Zelenici do poletja"

Jure Frelih,

Jaz osebno vam za ta denar (750.000) kočo v 12-ih letih iz doline peš gor znosim. V dolini bi jo na ključ naredili za 150.000, ostali denar bi mi pa namenili za nošnjo in verjemite, še bi vam ostalo za "izredne izdatke". Koga imete za norca.

Iste famozne cifre se postavljajo pri vseh gradnjah, kjer ni udeležen lasten denar, ampak evropski, občinski, državni, društveni...., od kjer pa fino ponikujejo evrčki.


Bojan Turšič,

Komplet Zelenica, to je nova koča, pa reševalna cesta, pa smučarske naprave pa še bivši duty-free, bi povsem na novo lahko postavili za take solde. 3/4 milijončka! Madona, a bo v koči bazen s savno in vodne postelje po sobah ali kaj?

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti