Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinske koče

PZS: predvidoma odprte v času praznikov, stalno odprte in odprte ob koncih tedna

JULIJSKE ALPE S PREDGORJEM

Dom v Tamarju, Mihov dom na Vršiču, Koča na Gozdu, Koča v Krnici, Triglavski dom na Kredarici (zasilno oskrbovan), Blejska koča na Lipanci, Koča pri Savici, Dom na Komni, Koča "Merjasec" na Voglu, Koča na Blegošu, Dom na Lubniku, Slavkov dom na Golem Brdu, Koča pri izviru Soče, Tičarjev dom, Aljažev dom, Šlajmarjev dom, Planinski dom pri Krnskih jezerih, Kosijev dom na Vogarju.

KARAVANKE

Koča na Pikovem, Poštarski dom pod Plešivcem, Koča na Golici, Valvasorjev dom pod Stolom.

KAMNIŠKO-SAVINJSKE ALPE

Planinska koča Iskra na Jakobu, Dom v Kamniški Bistrici, Domžalski dom na Mali planini, Frischaufov dom na Okrešlju, Mozirska koča na Golteh, Andrejev dom na Slemenu, Planinski dom na Gori Oljki, Mengeška koča na Gobavici, Planinski dom na Rašici, Koča na Kriški gori, Koča na Klemenči jami.

POHORJE

Mariborska koča, Ruška koča pri Arehu, Koča na Klopnem vrhu, Grmovškov dom pod Veliko Kopo, Ribniška koča, Planinska koča na Pesniku, Planinski dom Kozjak, Dom na Paškem Kozjaku, Dom na Boču.

POSAVSKO HRIBOVJE

Koča na Bohorju, Tončkov dom na Lisci, Dom na Šmohorju, Planinski dom v Gorah, Planinski dom na Kumu, Planinski rudarski dom na Kalu, Planinski dom na Mrzlici, Planinski dom na Zasavski gori, Planinski dom na Jančah.

DOLENJSKA

Dom pri Gospodični na Gorjancih in Planinski dom na Mirni gori.

PRIMORSKA IN NOTRANJSKA

Furlanovo zavetišče pri Abramu, Planinski dom na Sviščakih, Tumova koča na Slavniku, Koča Draga Karolina na Velikem Snežniku.

Koče, ki so odprte ob koncih tedna ter za praznike

JULIJSKE ALPE S PREDGORJEM
Planinska koča na Uskovnici, Planinska koča na Vojah, Kosijev dom na Vogarju, Orožnova koča na Planini za Liscem, Krekova koča na Ratitovcu, Koča na Petrovem Brdu, Planinska koča na Ermanovcu, Zavetišče GS na Jelencih in Mihelčičev dom na Govejku, Erjavčeva koča na Vršiču, Kovinarska koča v Krmi, Gomiščkovo zavetišče na Krnu

KARAVANKE
Valvasorjev dom pod Stolom, Roblekov dom na Begunjščici, Dom pri izviru Završnice, Planinski dom na Zelenici, Koča na Ljubelju, Dom na Kofcah, Dom na Peci

KAMNIŠKE IN SAVINJSKE ALPE
Koča na Dobrči, Dom pod Storžičem, Zavetišče v Gozdu, Koča na Kriški gori, Dom na Kališču, Črnuški dom na Mali planini, Dom planincev v Logarski dolini, Koča na Grohotu pod Raduho, Koča na Loki pod Raduho, Dom na Smrekovcu, Dom na Menini planini, Planinski dom na Čreti, Planinski dom Šentjungert, Planinski dom na Uštah, Planinski dom Milana Šinkovca, Češka koča

POHORJE
Koča Planinc na Pohorju, Koča pod Kremžarjevim vrhom, Koča na Žavcarjevem vrhu, Planinski dom Košenjak, Koča Velikonočnica (odprta samo v nedeljo in na praznični dan)

POSAVSKO HRIBOVJE

Zavetišče v Pečicah, Jurkova koča na Lisci, Planinski dom na Resevni, Pečovniška koča na Grmadi, Koča na Kopitniku, Planinski dom na Bukovici, Dragov dom na Homu, Planinski dom na Brnici, Dom pod Reško planino, Planinski dom na Čemšeniški planini, Zajčeva koča

DOLENJSKA
Koča pri Jelenovem studencu, Planinska koča pri Sv. Ani na Mali gori, Lavričeva koča na Gradišču, Planinska koča na Kamen Vrhu in Koča na Kamnem vrhu (odprti samo v nedeljo in na praznični dan)

PRIMORSKA IN NOTRANJSKA
Koča na Sabotinu, Pirnatova koča na Javorniku, Koča na Hleviški planini, Koča Antona Bavčerja na Čavnu, Iztokova koča pod Golaki, Vojkova koča na Nanosu, Planinska koča na Krimu, Planinska koča na Vrhu Sv. Treh Kraljev, Koča Draga Karolina na Snežniku, Stjenkova koča na Trstelju, Koča na Kokoši (nad Lipico), Tumova koča na Slavniku, Zavetišče na Koradi, Zavetišče na Planini, Planinska koča na Kozleku (odprte samo v nedeljo in na praznični dan).
 

Koče s posebnim odpiralnim časom v času praznikov
po najavah planinskih društev.

JULIJSKE ALPE
PD Dovje Mojstrana: Aljažev in Šlajmerjev dom bosta stalno odprta od 30. aprila dalje.
PD Ljubljana-Matica: Koča pri Savici se odpira 22. aprila in bo odprta čez praznike, nato pa bo odprta vse dni v tednu z izjemo ponedeljkov.
PD Javornik Koroška Bela: Kovinarska koča v Krmi bo odprta od 27. aprila do 2. maja in potem v maju vse vikende, stalno pa od 1. junija dalje.
PD Jesenica: Erjavčeva koča na Vršiču bo maja odprta sobote, nedelje in praznike, od 15. maja dalje pa stalno. Koča pri izviru Soče v Trenti bo stalno od 22. 4. dalje, Tičarjev dom na Vršiču pa od 13. maja in Zavetišče pod Špičkom stalno od julija.
PD Cerkno: Koča na Poreznu bo v primeru lepega vremena odprta 24. in 25. aprila ter 1. in 2. maja.
PD Nova Gorica bo imela odprti postojanki Planinski dom pri Krnskih jezerih od 23. aprila do 2. maja in Gomiščkovo zavetišče na Krnu 1. in 2. 5. v primeru lepega vremena.
PD INTEGRAL sporoča, da koča na Planini pri Jezeru ne bo obratovala med velikonočnimi prazniki. Z rednim obratovanjem pričnejo 1. junija.
PD Železničar Ljubljana bo imelo Kosijev dom na Vogarju odprt neprekinjeno od 22. aprila od 19. ure do 2. maja do 19. ure. 

KARAVANKE
PD Mežica je sporočilo, da bo Dom na Peci odprt v soboto, nedeljo in ob praznikih (od 23. 4. dalje).
Za stalno, razen ponedeljkov, pa se koča odpre 1. 6. in bo odprta do 30. 9. 2011.
PD Radovljica sporoča, da bo Roblekov dom na Begunjščici odprt od 22. aprila do vključno 2. maja 2011.
PD Jesenice je sporočilo, da bo Koča na Golici oskrbovana stalno od 30. 4. dalje.

KAMNIŠKO-SAVINJSKE ALPE S PREDGORJEM
PD Jezersko sporoča, da bo Češka koča bo ob lepem vremenu odprta 1. in 2. maja in potem pa vse lepe vikende v maju in juniju do stalnega odprtja, ki je običajno okrog 25. junija.
PD Kranj bo imelo odprto Kočo na Kališču 23., 25. in 27. aprila ter od 30. do 2. 5. 2011.
PD Solčava sporoča, da bo Koča na Klemenči jami odprta za prvomajske praznike od 22. 4. do 3.5. 2011.
PD Ljubno sporoča, da bo Koča na Travniku odprta 1. in 2. 5. 2011.
PD Gornji Grad sporoča, da bo Dom na Menini odprt od sobote, 23. 4. do ponedeljka, 2. maja.
PD Vransko sporoča, da bo Planinski dom na Čreti odprt vikende in praznike.
PD Križe do imelo Kočo na Kriški gori odprto od 22. aprila do 2. maja 2011.
PD Črna sporoča, da bo Planinski dom na Smrekovcu odprt od vsakega petka popoldne, soboto, nedeljo in vse praznike.
PD Mozirje obvešča, da je Mozirska koča na Golteh odprta.

POSAVSKO HRIBOVJE
Planinski dom na Resevni bo odprt sobote, nedelje in praznike - 23. do 25., 27. in 30. aprila ter 1. in 2. maja.

PRIMORSKA IN NOTRANJSKA
PD Javornik Črni vrh obvešča, da bo Pirnatova koča na Javorniku med aprilsko-majskimi prazniki odprta: 23., 24., 25., 27. in 30. aprila  ter 1. in 2. maja. Koča bo odprta med 9. in 19. uro, po ustaljenem urniku, 23. 4. 2011 pa le do 17. ure.
PD Idruha sporoča, da bo koča na Hleviški planini odprta ves teden od 22. 4. do 1. 5. 2011.
PD Snežnik Ilirska Bistrica: Planinska koča Draga Karolina na Velikem Snežniku bo obratovala od 23. aprila do 2. maja.
Oskrbnica Tumove koče na Slavniku sporoča, da bo koča odprta vse dni od 23. aprila do 2. maja 2011. Od 5. maja bo koča odprta od srede do nedelje (zaprta ponedeljek in torek).

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46079

Novosti