Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Na ogled letališkim potnikom

je tudi razstava Triglavski narodni park in Alpska konvencija

Triglavski narodni park je v okviru predsedovanja Slovenije Alpski konvenciji v obdobju 2009-2011 pripravil potujočo razstavo z naslovom Triglavski narodni park in Alpska konvencija, ki je do konca aprila na ogled v prvem nadstropju potniškega terminala na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana. Namen razstave je opozoriti na občutljiv alpski prostor, ki je zakladnica pitne vode in prostor izjemne narave in kulturne dediščine.

Različne razstave, tako likovne, fotografske kot izobraževalne so na letališču postale že stalnica, ki bogati prostor in vanj vnaša novo vrednost za potnike. Tokratna predstavitev ima predvsem izobraževalni in promocijski namen. Domače in tuje letalske potnike ozavešča o pomenu in bogati vsebini Triglavskega narodnega parka in Alpske konvencije za Slovenijo, pa tudi širše.

Razstava izpostavlja Alpsko konvencijo kot novo upanje za Alpe in poudarja skupno odgovornost za iskanje ravnotežja med varovanjem narave in gospodarjenjem z njenimi viri, ohranitev izjemne naravne in kulturne raznovrstnosti v Alpah ter izboljšanje kakovosti življenja za alpsko prebivalstvo. Območje Alpske konvencije obišče kar 100 milijonov obiskovalcev letno. Pričujoča razstava je tudi priložnost za predstavitev pomena ohranjene narave in kulturne dediščine Triglavskega narodnega parka in Alp za turizem.

V letošnjem letu obeležujemo 20 let Alpske konvencije in 30. letnico zakonske ustanovitve Triglavskega narodnega parka. Maja leta 1981 je edini slovenski narodni park dobil svoj zakon, s katerim je bil park ustanovljen. Zakon je opredelil tudi osnovne cilje, namene in zunanje meje zavarovanega območja ter varstvena območja in varstvene režime.

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45945

Novosti