Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

"Uličarji" so se predstavili javnosti

Emil Movh: v Avditoriju Generala Maistra v Mariboru so mariborski "Uličarji" pripravili gorniško predavanje.

... pri PD Maribor Matica že dalj časa deluje neformalna skupina ljubiteljev gora z imenom "Uličarji". Njeni člani se intenzivneje posvečajo plezanju ZPP (zavarovanih plezalnih poti, oziroma ferat), večinoma v Avstriji. Tiste v Eisenerzu že kar štejejo za svoje "domače". O svojih aktivnostih redno seznanjajo zainteresirane z atraktivnimi fotografijami v obeh društvenih vitrinah v mestnem središču.
 
Pred kratkim so v Avditoriju Generala Maistra v obnovljeni Kadetnici pripravili predavanje na temo "Ferate v naši soseščini". Zanimiv izlet v čudoviti svet jeklenic, vertikal in previsov dvajsetih raznolikih zavarovanih plezalnih poti nedaleč za mejo pri severnih sosedih.

Večino so povedali izbrani posnetki, predavatelj Tone Železnik pa je posamezne vsebine dopolnjeval s krajšimi zgodbami iz posameznih zavarovanih plezalnih vzponov. Kljub močnemu sneženju se je zbralo 130 ljudi, med njimi tudi nekaj starih alpinističnih mačkov in članov GRS. Nekateri udeleženci pa smo se na predavanje pripeljali tudi od daleč.


 
Povzetek dogodka je bil prikazan na televiziji RTS v oddaji Živa, katero vodi urednica Natalija Bratkovič. Mariborski "Uličarji" jo imajo v kratkem namen vzeli v svojo družbo na učni poligon v Labot (Lavamünd), pridružil pa se ji bo tudi zmagovalec mini kviza o zavarovanih plezalnih poteh, katerega so na zanimiv način pripravili v zaključnem delu predavanja.

Dogodek je vzbudil precejšnje zanimanje med strokovno in laično javnostjo v Mariboru.

Emil Movh

Nekaj posnetkov iz predstavitve:

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
ferate novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46032

Novosti