Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Večer, 08.09.1977

Večer, (Planinski vodnik) - Izleti: PD Železničar Maribor; PD Maribor - matica - Popravek vodnika po Kamniških in Savinjskih Alpah - Inko Bajde: Cvrču v spomin - Milan Cilenšek: Koče zapirajo.

Popravek Vodnika po Kamniških in Savinjskih Alpah

Pri natisku Vodnika po Kamniških in Savinjskih Alpah (II. izdaja) jo je tiskarski škrat hudo zagodel: besedilo na straneh 129—131 je tako temeljito zamešal, da ga bo planinec - uporabnik vodnika, sila težko razvozlal. Da bi to napako popravili, je Planinska založba pri PZS že nabavila na novo natisnjene "sporne" strani in prosi vse, ki vodnik že imajo, naj sporoče svoje naslove, da jim bo poslala popravek, ki naj ga le-ti vlože v vodnik.


Cvrču v spomin

V spomin na pokojnegga alpinista Ivana Cverlina—Cvrča, člana AO TAM Maribor, ki se je ob izteku lanskega leta ponesrečil v triglavskem pogorju, bodo člani AO TAM v soboto organizirali skupinski pohod do kraja, kjer je ugasnilo življenje njihovega prijatelja, in se še enkrat poklonili njegovemu spominu. Nekoliko vstran s planinske poti v tihem in mirnem zavetju gora bo odtlej vgrajena skromna spominska plošča, ob njej pa bo šopek planinskih cvetlic.

I. B.
 

08.09.1977


PD ŽELEZNIČAR MARIBOR priredi v soboto in nedeljo, 17. in 18. septembra, izlet v Spodnje Bohinjske gore: Vogel—Rodica—Črna prst. Prevoz z osebnimi avtomobili, vodil bo Drago Torej. Sestanek prijavljencev bo v petek, 16. septembra, ob 17. uri v društvenih prostorih, Valvasorjeva 19.
PD MARIBOR—MATICA priredi v soboto in nedeljo, 10. in 11. septembra, izlet na Raduho, Smrekovec in Golte. Odhod v soboto ob 7. uri z vlakom do Celja, prenočišče v šotorih, postavljenih na Loki, povratek v nedeljo z vlakom ob 21.35. Vodila bo Smiljana Škerjanc.


Koče že zapirajo
Ne glede na lepe zgodnjejesenske dneve (o poletju res lahko govorimo samo koledarsko), društva že načrtujejo, da bodo za letošnjo sezono zaprla planinske postojanke. Tako bodo Gomiščkovo zavetišče na Krnu čez teden zaprli s ponedeljkom, 12. septembrom, zanaprej bo odprto le še ob sobotah in nedeljah. Dom Klementa Juga v Lepeni pa bodo zaprli 25. septembra. Obe postojanki upravlja planinsko društvo Nova Gorica.

M. C.




 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti Večer

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45946

Novosti