Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kuhar zmagal v Avstriji

PZS: Danes, 30. januarja, je na tekmi v avstrijskem St. Lorenzen/Lesachtal na Koroškem zmagal naš reprezentant Nejc Kuhar.

Vso konkurenco šestdesetih tekmovalcev je suvereno premagal. Tekma, dolžine petnajst kilometrov z 1172 višinskimi metri, je bila posvečena Joachimu Luggerju.
Na tekmi so nastopili še Matjaž Mikloša, Klemen Triler, Žiga Klemše (vsi reprezentanti), Matija Zupan in reprezentant mladinec Luka Mihelič.

Nejc, ki je zaradi bolezni izpustil tekmo Champ or Cramp (22. januarja), kjer je Matjaž Mikloša premagal avstrijskega in nemškega državnega prvaka, je takole strnil prve vtise: "Zadnja dva tedna se mi je koledar nekoliko porušil zaradi bolezni, ki me je v posteljo položila takoj po tekmi v Saalbachu. Na srečo je bila bolj kratkotrajna, zato sem počival le slab teden. Vendar pa sem bil prisiljen izpustiti tekmi Champ or Cramp v Avstriji in Pitturina Ski Race v Italiji. Ta teden sem bil zdravstveno že precej bolje, tako da sem se odločil nastopiti na tekmi Lesachtaler Tourenlauf, ki je del avstrijskega pokala.
Pred tekmo sem bil malo v dvomih, koliko posledic je bolezen pustila na moji pripravljenosti, vendar sem kmalu po startu začutil, da se nanjo ne bom mogel 'izgovarjati'. Tekmo sem v precej močni konkurenci dokaj suvereno zmagal, kar mi vliva optimizma pred nadaljevanjem svetovnega pokala in bližajočim se svetovnim prvenstvom
."

In kakšna se je Nejcu zdela sama tekma?
"Tekma je bila super, lepo vreme, dobre snežne razmere, odlična organizacija. Z nastopom sem bil zadovoljen, razliko do zasledovalcev sem naredil že v prvi vzpon in jo nato samo še vzdrževal. Na tekmi je bilo veliko italijanskih tekmovalcev, ki so bili najhujša konkurenca. Če Matjaž ne bi imel težav s kožami, bi se zagotovo lahko boril za uvrstitev med prvih 5. Tudi Klemen ne bi bil veliko za njim, če ne bi v prvem spustu zlomil pancerja."

Med mladinci je bil reprezentant Luka Mihelič zasedel 3. mesto.
V ekipni razvrstitvi med 9 ekipami je ekipa TSK Olimpik v sestavi Mikloša, Triler, Klemše zasedla 2. mesto.

Pripravila Zdenka Mihelič

30.01.2011


REZULTATI
(Vir: Askimo)

Moški (letnik 1966 - 1990)
1. Nejc Kuhar (TTSO Jezersko, SLO)
2. Paul Innerhofer (Mountain Ski SSV Taufers, ITA)
3. Roberto De Simone (Martini/ASV Gossensass Skialp, ITA)
6. Matjaž Mikloša (TSK Olimpik, SLO)
13. Klemen Triler (TSK Olimpik, SLO)
27. Žiga Klemše
(TSK Olimpik, SLO)
57. Matija Zupan (Friko.si, SLO)
Kategorije:
Novosti SMU SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45900

Novosti