Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kandersteg 2011 - drugi

PZS - Krišelj-Repanšek: Festivala sta se udeležila tudi Tadej Krišelj in Rožle Repanšek, oba  člana AO Kamnik.

Na pot sva se odpravila iz Ljubljane, 6. januarja in v Kandersteg prispela pozno zvečer. Zaradi zaprtega prelaza med Italijo in Švico sva se dvakrat peljala z avtovlakom, drugače pa na poti ni bilo večjih posebnosti. Nastanila sva se v Skavtskem domu, nekakšnem hostlu, ki je bil cenovno najbolj ugoden.

Naslednje jutro sva bila presenečena nad visokimi temperaturami (4 stopinje Celzija). Kmalu po osmi uri sva se iz trgovine, kjer sva kupila vodniček in dobila par nasvetov, odpravila proti slapovom za vasjo. Narejenih je bilo kar nekaj slapov, vendar so bile ledne sveče že zelo krhke.

Varnih je bilo samo par lažjih slapov, v katerih se je že plezalo, zato sva se odločila, da nadaljujeva z iskanjem slapu. Žal sva ostala praznih rok. Ob prihodu do avtomobila je na termometru kazalo 7 stopinj. Ta dan so bile temperature zelo visoke. Zvečer sva se skupaj z veliko privrženci plezanja udeležila predavanja bratov Anthamatten. Na najino žalost je predavanje potekalo v nemškem jeziku s švicarskim prizvokom. Kljub nepopolnem razumevanju nama bo predavanje še dolgo ostalo v spominu.

V soboto, 8. januarja, sva obiskala kombinirano plezališče, kjer sva preplezala nekaj smeri do ocene M6 oz. M7. Popoldan sva na kvalifikacijah drytoolinga navijala za najboljše. V večernih urah sva se udeležila še enega zanimivega predavanja bratov Favresse, ki je tokrat potekalo v nama razumljivem jeziku, angleščini. Navdušena nad slikami z njunih plezalskih podvigov iz Grenlandije in še bolj akcijskega filma z naslovom Asgard Jamming sva odhitela na finalno tekmo drytoolinga.

Nedeljsko jutro je potekalo ob pripravah na najin odhod nazaj domov. Razočarana nad lednimi razmerami, pa vendar zadovoljna z obiskom lednega festivala, sva v večernih urah prispela domov. Kljub smoli sva se odločila, da se sem še vrneva.

Poročilo in slike pripravila
Tadej Krišelj in Rožle Repanšek


* Opomba (ur. PZS.si): Navezo Tadej Krišelj - Rožle Repanšek je finančno podprla tudi Komisija za alpinizem PZS, ki je decembra 2010 odprla razpis za Srečanje lednih plezalcev v Kanderstegu 2011 s podporo dveh navez.

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti