Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

"PlezalskePN - 27.01.11

Katja Vidmar na balvanih v Texasu, "swingline" v Utahu.

V Ospu je Matic Obid ponovil Veper Lady (8b), levo od nje pa je Klemen Vodlan preplezal novo smer RKC (8a+). Dober flash je v Lijaku z vzponom po Voices of freedom (7b) opravila Katarina Kejžar.

V Hueco Tanks v Texasu, enem prvih in najboljših balvanišč na svetu, je Katja Vidmar preplezala nekaj zelo dobrih boulderjev: Loaded with power (7C+), Purple Flowers (7C) in New religion sit (7B). Hueco ponuja več kot 1600 plezalnih problemov vseh težavnostnih stopenj, na sliki v enem od njih odlični Carlo Traversi (The New York Times). »Nedaleč« stran, v Joshua Tree v Kaliforniji je Gašper Bratina plezal balvane do 7B.

Ker že poročamo o ZDA in njenih značilnih rumenih skalovjih, pojdimo še na swingline v Moab v Utah. Čeprav ne gre za plezanje, so občutki in kraj dogajanja podobno nori. Pri nas je vsaj približno podobno sprostitev po plezanju ponujal n.p. viadukt Peračica ... Prana.

 

Za konec še skok v plezalno visokokogorje. David Lama se po letu dni vračaCerro Torre. Lanski neuspešen poskus proste ponovitve Maestrijeve smeri je razburil plezalno sceno zaradi uporabe svedrovcev in fiksnih vrvi. Lama tokrat obljublja, da se bo odrekel fiksom (ne pa tudi svedrovcem). Bo eventuelna prosta ponovitev sprala madež s celotnega projekta sponzoriranega s strani Red Bulla?  climbing

 

Naslov za sporočanje (težke smeri, nove smeri, skupne ture, zanimivosti, ... alp.ple@planid.org

Doslej objavljene Plezalske novice

Evolv, plezalke, plezalniki

Na strani Informacije lahko najdeš tudi podatke o plezalnih šolah; seznam zadnjih objav o njih je na:
gore-ljudje.net/arhiv/oznaka//

Kategorije:
Novosti PLE SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46108

Novosti