Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Saas Fe - 2011

PZS - Zdenka Mihelič: Rusi so v hitrostnem lednem plezanju še vedno nepremagljivi. Vsi trije naši reprezentatni v prvi deseterici.

V močni ruski ekipi, s katero tekmujejo na tekmah svetovnega pokala v lednem plezanju, se - tako je videti - vedno najde zmagovalec. Tako je končni zmagovalec tekmovanja v hitrosti na svetovnem pokalu v lednem plezanju v švicarskem Saas Fee Pavel Batushev, zmagovalka med ženskami pa Maria Tolokonina, prav tako iz Rusije. Maria je po korejski zmagi v težavnosti dokazala, da tudi v hitrosti lahko zmaguje.

Naši reprezentanti so bili odlični, Tjaša Kosič si je priborila 10. mesto, Matevž Vukotič je po korejskem 16. mestu pokazal tisto pravo pripravljenost in bil na koncu prav tako kot Tjaša 10., Jernej Vukotič pa je bil še mesto višje, 9.

Tako so praktično le naši tekmovalci z eno Bolgarko in Nizozemcem mešali štrene prvima desetericema ruskih tekmovalk in tekmovalcev; skupaj je bilo 44 tekmovalcev in 20 tekmovalk.

Rezultati (Vir: UIAA)

Moški: 1. Pavel Batushev (RUS), 2. Kirill Kolchgoshev (RUS), 3. Pavel Gulyaev (RUS), ... 9. Jernej Vukotič (SLO), 10. Matevž Vukotič (SLO)

Ženske: 1. Maria Tolokonina (RUS), 2. Natalya Kulikova (RUS), 3. Yulia Oleynikova (RUS), ... 10. Tjaša Kosič (SLO)

V skupni razvrstitvi svetovnega pokala v hitrostnem lednem plezanju so naši: Matevž na 12. in Jernej na 13. mestu, tako kot tudi Tjaša, ki pa na prvi tekmi v Koreji ni tekmovala.

In še zadnja novica: Tjaši Kosič se po kvalifikacijah na tekmi v težavnosti svetovnega pokala v lednem plezanju v Saas Fee in uvrstitvi v polfinale, žal ni uspelo prebiti v finale. Rezultati polfinala žensk v težavnosti.


PZS, 21.01.2011: Rezultati kvalifikacij SP - težavnost = Tjaša v polfinale, Jerneju in Matevžu pa je do polfinala zmanjkalo le malo.
Tekmovanja lahko spremljate v živo.


UIAA/Results and Ranking 2011:  Ice Climbing World Cup Saas Fee, Switzerland


PZS, 23.01.2011: Uvrstitve naših reprezentantov
Tjaša Kosič, debitantka na tekmah svetovnega pokala, se je v kvalifikacijah prebila v polfinale in na koncu zasedla 17. mesto. Jerneju in Matevžu Vukotiču pa je do polfinala le malo zmanjkalo, zaključila sta v kvalifikacijah, na koncu sta se uvrstila Matevž na 21. in Jernej na 29. mesto.

22.01.2011 

Fotografije: Rožle Bregar

Kategorije:
Novosti SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45900

Novosti