Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Prvi plezalni dan,

PZS - Zdenka Mihelič: ... 16. januarja, so udeleženci Srečanja lednih plezalcev izkoristili za spoznavanje s slovenskimi razmerami, našimi gorami in druženje z novimi plezalskimi tovariši.

Vseh devet na vrhu Male Mojstrovke, foto Zdenka MiheličŽenski del ekipe se je pod Malo Mojstrovko razdelil v tri skupine. Dve navezi sta pod vodstvom Nastje Davidove in Monike Kambič Mali plezali v Butinarjevi, eno pa je Tina Di Batista vodila v Župančičevi grapi. Vse tri naveze, skupaj devet žensk je na koncu zadovoljnih stalo na vrhu Male Mojstrovke. Sestop po normalni na Vršič.

Samo Opalk (AO Tržič), je s soplezalcema preplezal Pripravniško v Mali Mojstrovki.

Matic Košir (AO Jesenice): ... danes sem plezal s Samom, Stevom, Duncanom in Boriso. Začeli smo po Severnem razu (Male Mojstrovke), za zadnji raztežaj pa zavili v Kaminsko.

Marko Prezelj (AO Kamnik) je s soplezalcema (Derek Buckle, Neal) plezal v Kamniških Alpah: Zgornji steber Brane in po Šiji na vrh, sestop pa po severnem pobočju Brane do Sedla ter v dolino. Dave Wynne Jones in Gus Morton sta plezala Zgornji steber Brane in sestopila tudi prek Kamniškega sedla v dolino.

Luka Stražar (Akademski AO), Nejc Marčič (AO Radovljica) in Cosmin Andron iz Romunije so plezali v Velikem Draškem vrhu. Luka pravi: "... poskus v smeri DKV. Kljub neuspehu smo se imeli super!" > Fotografije


Ice Climbing Meet in Slovenia 2011
G-L
, 17.01.11: Srečanje lednih plezalcev - sprejem ...
G-L
, 02.12.10: Srečanje lednih plezalcev - prvo obvestilo, organizator The Alpine Club

17.01.2011


Iz Severnega raza Male Mojstrovke
Več fotografij Matica Koširja >>>

Kategorije:
Novosti ALP SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46079

Novosti