Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Salud de Argentina

AK Črna - Grega Lačen: Sem mislil, da ko pridem v El Chalten, bom mev cajt, da v slabem vremenu takoj napišem iz potepanja po centralni Argentini.

No dons je res tk, prvi dan, ko pa sva se z Jakanu (Tomaž Jakofčič) pripeljala pod Fitz Roy je bva pa taka jasnina, da sva ga tri ure spremljala iz avtobusa. In če je v Patagoniji jasno je potrebno leteti! Takoj, ko sva stopila iz busa, sva se totalno naloženimi rukzoki podala na sedem urni pristopni marš do Polacosa , to je plato na katerem sva ob 22.00 postavila ABC pod vznožjem zahodnega ostenja Fitz Roja, Poincenota, Inominate, Saint Exuperya in Aguja de S.) Ob 3.00 sva zlezla iz šotora in nadaljevala tri urni pristop do pod stene. Na vstopu sva bila uničena, sploh Jaka, ki je prletu direkt iz Slovenije in praktično tri noči že ni spav. Se praji sma bva parajt sam za sestop v dolino, nadaljnjih 10 ur hoje. Skratka super treking za uvod v Patagonijo. No tst dan 06.01. se je vreme skazilo in do dons je še skaženo.

Sma na stand bye, s tem da se v Chaltenu da lepo trenirat, so naredli 200 frikovskih smeri in vodniček, tk da slabega vremena zdaj ni več problem preganat!
Pred Patagonijo pa sva se z Evo potepala po osrčju Argentine, najprej v Cordobi, sma plezala v Los Gigantes, La Oli,… super plezarija, sploh Gigantesi, kjer gre večinoma za »trad« plezanje. Se pravi s sprotnim nameščanjem varoval (friendi in zatiči). Splezala sma tud 250 metrov dolgo smer na najvišji vrh Cerro del Cruz. > Salud de Argentina

LP Grega

 12.01.2011

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
AKC novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti